Αύξηση 9% των απασχολουμένων από τον Όμιλο Vivartia

Αύξηση 9% των απασχολουμένων από τον Όμιλο Vivartia. 

Τη δυναμική του πορεία συνέχισε και το 2018 ο Όμιλος της Vivartia, επενδύοντας σε τρεις στρατηγικούς πυλώνες ανάπτυξης, που αφορούν στη διεύρυνση της διεθνούς του παρουσίας, την έμφαση στις αγορές τουριστικού ενδιαφέροντος και τον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου του με νέες δραστηριότητες και νέα σήματα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ανάπτυξη του Ομίλου κατά το 2018 οδήγησε σε αύξηση του αριθμού των άμεσα απασχολουμένων στις εταιρίες του Ομίλου Εστίασης της τάξεως του 9%, με τη δημιουργία 250 νέων θέσεων εργασίας.

Ο Όμιλος Εστίασης της Vivartia αποτελεί το μεγαλύτερο εργοδότη στο χώρο της εστίασης στην Ελλάδα, απασχολώντας περισσότερους από 2.500 άμεσα και 5.000 έμμεσα εργαζομένους. Το 2018 αποτελεί, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, χρονιά ορόσημο για την εδραίωση της παρουσίας του Ομίλου στο εξωτερικό, με την επέκταση τριών βασικών σημάτων του σε 4 νέες Χώρες. Θέτοντας σε υψηλή προτεραιότητα τη διατήρηση και ενδυνάμωση της κυρίαρχης θέσης του στις αγορές τουριστικού ενδιαφέροντος, ο Όμιλος συνεχίζει να ενισχύει την παρουσία του και στα Αεροδρόμια αναβαθμίζοντας διαρκώς τα υφιστάμενα σημεία και δημιουργώντας νέα. Πιο συγκεκριμένα, το 2018 προχώρησε στη δημιουργία 20 νέων σημείων σε 5 αεροδρόμια σε όλη την Ελλάδα, ανάμεσα στα οποία το δεύτερο μεγαλύτερο Αεροδρόμιο της Χώρας, το Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», καθώς και το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης.

Ο Ανδρέας Τσουκάλης, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Εστίασης της Vivartia, δήλωσε σχετικά:

«Το 2018 ο Όμιλός μας υλοποίησε ένα δυναμικό πλάνο ανάπτυξης με έμφαση στις στρατηγικές μας προτεραιότητες: την επέκταση στο εξωτερικό, την ενίσχυση της παρουσίας μας σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος και τον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου των σημάτων μας. Τα τελευταία χρόνια εφαρμόζουμε με συνέπεια ένα εντατικό πρόγραμμα εξωστρέφειας, το οποίο επιβεβαιώνει σταθερά την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη δύναμη των σημάτων μας. Παράλληλα, μέσω των επενδύσεών μας στη βαριά βιομηχανία της Χώρας, τον τουρισμό, στοχεύουμε στη διαρκή αναβάθμιση της παρουσίας μας σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος σε επίπεδο σημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών. Με αίσθημα ευθύνης διατηρούμε πάντα σε υψηλή προτεραιότητα την επένδυση στους ανθρώπους μας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, για την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών στις περιοχές που δραστηριοποιούμαστε. Όντας ο μεγαλύτερος Ελληνικός Όμιλος Εστίασης, πιστεύουμε στη δυναμική της Χώρας μας και αποδεικνύουμε έμπρακτα την ενεργή συμμετοχή μας στην ενίσχυση της εθνικής οικονομίας, επενδύοντας συστηματικά στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τους εργαζομένους μας, τους συνεργάτες μας και την ελληνική επιχειρηματικότητα συνολικά».