Αύξηση μεριδίων για τις μπύρες των ΕΖΑ και ΖΜΘ

Οι μπύρες της ΑΒ InBev στη Δυτική Ευρώπη θα παρασκευάζονται από 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια, μετά τα εγκαίνια ηλιακού πάρκου ισχύος 148 MWp κοντά στη Γρανάδα, με συνεργάτες τις εταιρείες BaWa r.e και VERBUND.

Πιο συγκεκριμένα, το Ηλιακό Πάρκο της VERBUND στο Pinos Puente αναπτύχθηκε από την BayWa r.e, λειτουργεί από την VERBUND και παράγει πράσινη ηλεκτρική ενέργεια για τη ζυθοποιία AB InBev. Η ζυθοποιία εμπορικών σημάτων όπως η Budweiser, η Corona και η Stella Artois, θα τροφοδοτείται με 250 γιγαβατώρες (GWh) ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, οι οποίες θα προέρχονται από το ηλιακό πάρκο της VERBUND, καθώς και από ένα δεύτερο πάρκο που αναμένεται να συνδεθεί στο δίκτυο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Αυτή η ηλεκτρική ενέργεια επαρκεί για να παρασκευαστούν πάνω από 10 δισεκατομμύρια μπύρες ετησίως ή για να μπορέσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να κάνει το γύρο ολόκληρης της Ευρώπης 1,2 εκατομμύρια φορές.

Η συμφωνία, η οποία επιτρέπει στις μπύρες της AB InBev στη Δυτική Ευρώπη να παρασκευάζονται με 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια, καλύπτει 14 από τα ζυθοποιεία της εταιρείας στη Δυτική Ευρώπη και περισσότερα από 50 εμπορικά σήματα σε 12 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Budweiser. Θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην υποστήριξη του στόχου Κλιματικής Δράσης της ζυθοποιίας για το 2025, όπως και στη φιλοδοξία αυτής να επιτύχει μηδενικές εκπομπές σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της μέχρι το 2040.