Μπαίνουν στα σχολεία τα βιολογικά προϊόντα

Μπαίνουν στα σχολεία τα βιολογικά προϊόντα. 

Συνεχώς αυξανόμενο παρουσιάζεται το ενδιαφέρον για τα βιολογικά τρόφιμα, τα οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν καταλάβει υπολογίσιμη θέση και στο κανάλι της μικρής λιανικής. Όλο και περισσότερα μίνι μάρκετ τοποθετούν τα συγκεκριμένα προϊόντα στα ράφια των καταστημάτων, ακολουθώντας τη γενικότερη τάση του καταναλωτικού κοινού για πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές.

Τα βιολογικά τρόφιμα έχουν πλέον κερδίσει έδαφος, γεγονός το οποίο επαληθεύεται και από τη δημιουργία του πρώτου σχολικού κυκλικείου στην Ελλάδα με βιολογικά τοπικά προϊόντα, που απέκτησε το 6ο Δημοτικό σχολείο Τρικάλων. Λίγο πριν την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, ο Δήμος Τρικκαίων δίνει το καλό παράδειγμα στηρίζοντας τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες στα σχολεία. Τα προϊόντα, που θα πωλούνται στο σχολικό κυλικείο, θα προέρχονται από αγνές πρώτες ύλες και θα προωθούν ταυτόχρονα και την τοπική οικονομία.

Πρόκειται για ένα βήμα το οποίο στοχεύει στην επέκτασή του και στα υπόλοιπα σχολεία της Ελλάδος, τοποθετώντας της υγιεινή διατροφή στο επίκεντρο για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.