Η Διακάκης Εισαγωγική αποτελεί μία από τις κορυφαίες επιλογές στην αγορά των μίνι μάρκετ και των καταστημάτων της μικρής λιανικής, για σχολικά είδη, παιχνίδια, δώρα και είδη χειροτεχνίας και γραφείου.

Του Στέλιου Ασλανίδη

Καινοτόμα και ασφαλή προϊόντα για τα παιδιά

H μεγάλη γκάμα προϊόντων είναι πάντα ατού για τα μίνι μάρκετ, τα καταστήματα ψιλικών, τα περίπτερα και γενικότερα τα καταστήματα της μικρής λιανικής, αφού προσφέρουν τη δυνατότητα της πλήρους εξυπηρέτησης των πελατών, αλλά ταυτόχρονα παρέχουν και έξτρα περιθώρια κέρδους στους επαγγελματίες του κλάδου.

Μια κατηγορία λοιπόν που συχνά παραβλέπεται, αλλά στην πραγματικότητα αξίζει με το παραπάνω τη σχετική επένδυση, είναι τα σχολικά είδη και τα είδη γραφείου. Ειδικά από την περίοδο του κορωνοϊού και μετά, τα εν λόγω προϊόντα εμφανίζουν αυξημένη ζήτηση και στη μικρή λιανική, καθώς οι καταναλωτές αναζητούν λύσεις για την αποφυγή των μεγάλων πολυκαταστημάτων, που είχαν μέχρι πρόσφατα τη μερίδα του λέοντος. Την ίδια ώρα, η γκάμα των σχετικών προϊόντων εμπλουτίζεται διαρκώς και εταιρείες όπως η Διακάκης Εισαγωγική προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις και σε πολλές περιπτώσεις εξειδικευμένες στη μικρή λιανική.

Για τα καταστήματα της μικρής λιανικής, ξεχωρίζουν οι τυχερές σακούλες, τα αυγά
έκπληξη, οι μπάλες έκπληξη και τα σετ ζωγραφικής.

Δυναμική παρουσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Η Διακάκης Εισαγωγική ΑΕ ιδρύθηκε το 1987 και δραστηριοποιείται δυναμικά στον χώρο των σχολικών ειδών, των ειδών χειροτεχνίας και γραφείου, των παιχνιδιών και των δώρων. Η εταιρεία διαθέτει κεντρικά γραφεία και αποθήκες στη Θεσσαλονίκη, υποκατάστημα στην Αθήνα και ένα μεγάλο και ολοένα αναπτυσσόμενο δίκτυο συνεργατών (πάνω από 5.000 σημεία πώλησης) στο λιανεμπόριο, όπως βιβλιοπωλεία, καταστήματα παιχνιδιών, γραφικής ύλης, είδη δώρων, σούπερ μάρκετ, καταστήματα μικρής λιανικής και μίνι μάρκετ. Με μια μεγάλη γκάμα προϊόντων καλύπτει και ικανοποιεί τις ανάγκες ολόκληρης της ελληνικής αγοράς, προσφέροντας μοναδικές επιλογές τόσο για το ράφι όσο και για τον τελικό καταναλωτή.

Τα lucky bags spiderman και lucky bags frozen της Διακάκης Εισαγωγική.

Παράλληλα, η εταιρεία εξάγει τα προϊόντα της σε 55 χώρες, όπως στην Κύπρο, στα Βαλκάνια (Σερβία, Μαυροβούνιο, Βουλγαρία, Αλβανία, κ.ά.), την Ευρώπη (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, κ.ά.), τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ασία και την Καραϊβική, ενώ κάθε χρόνο συμμετέχει σε μεγάλες εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό για να ενισχύσει τον διεθνή της προσανατολισμό και να αναπτύξει δραστηριότητες και συνεργασίες σε νέες αγορές.

Ιδανικά προϊόντα για τα μίνι μάρκετ

Η Διακάκης Εισαγωγική παρακολουθεί διαρκώς τις εξελίξεις της αγοράς, γεγονός που αποδεικνύεται από τη συνεχή ανανέωση και επέκταση της μεγάλης συλλογής της. Ο επαγγελματίας της μικρής λιανικής μπορεί να βρει νέα, εντυπωσιακά, ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα, τα οποία προσφέρουν ποικιλία επιλογών στις πιο περιζήτητες κατηγορίες ειδών με τα δημοφιλέστερα brands της αγοράς. Στη μεγάλη συλλογή brands, τα επιτυχημένα εμπορικά σήματα της εταιρείας είναι τα Must, The Littlies, Luna Office, Luna Toys καθώς και τα License προϊόντα, όπως τα Disney, PJ Masks, Peppa Pig, Animal Planet, Na!Na!Na!, Jurassic World. Το πιο σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας όμως είναι ότι, ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχει στραφεί πολύ ενεργά στην ανάπτυξη προϊόντων κατάλληλων για τοποθέτηση σε δίκτυα μίνι μάρκετ και μικρής λιανικής, με στόχο να καλύψει τις ανάγκες των καταστημάτων για ποιοτικά προϊόντα σε τιμές που ξεχωρίζουν. Μέσα από ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών χονδρικής, η Διακάκης Εισαγωγική εξοπλίζει με δημοφιλή προϊόντα το συγκεκριμένο κανάλι πωλήσεων, ώστε να εξοπλιστεί με προϊόντα που καλύπτουν κάθε ανάγκη των παιδιών. Στο επίκεντρο, άλλωστε, βρίσκεται πάντα η ποιότητα, αφού όπως επισημαίνουν και στο περιοδικό «Mini Market & Μικρή Λιανική» οι υπεύθυνοι της εταιρείας: «Το όραμά μας είναι να παρέχουμε σε κάθε οικογένεια και παιδί ποιοτικά, καινοτόμα και ασφαλή προϊόντα, που θα κάνουν πιο εύκολη και χαρούμενη τη ζωή τους, ενώ παράλληλα θα συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος».

Τα painting sets peppa και painting sets jurassic για τη μικρή λιανική.

Οι πιο δημοφιλείς επιλογές για τη μικρή λιανική

Όσον αφορά την κατηγορία των παιχνιδιών και των δώρων, η Διακάκης Εισαγωγική αποτελεί μία από τις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου, διαθέτοντας στην αγορά μεγάλη γκάμα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα. Ειδικά για τα καταστήματα της μικρής λιανικής, ξεχωρίζουν οι τυχερές σακούλες, τα αυγά έκπληξη, οι μπάλες έκπληξη και τα σετ ζωγραφικής. Στο χαρτοφυλάκιό της, ο επαγγελματίας θα βρει επίσης μια μεγάλη ποικιλία με ήρωες, όπως τους Frozen ΙΙ, PJ Masks, Peppa Pig, Poopsie, Minnie Mouse, Spiderman, Mickey Mouse, Cars, Transformers, Princess, Na!Na!Na!, Jurassic World, Paddington.