ΕΕΑ: Στις πρώτες επιλογές το λιανεμπόριο για τους νέους επιχειρηματίες

Στις πρώτες επιλογές η εστίαση και το λιανεμπόριο

ΕΕΑ: Στις πρώτες επιλογές το λιανεμπόριο για τους νέους επιχειρηματίεςΠολύ μικρές και κυρίως ατομικές, επιχειρήσεις, που στην πλειονότητά τους δραστηριοποιούνται στους κλάδους της εστίασης και του λιανικού εμπορίου, επιλέγουν ως «γραμμή άμυνας» στην κρίση και «αντίστασης» στην ανεργία, οι νεοεισερχόμενοι στο επιχειρείν, σύμφωνα με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία του Ε.Ε.Α., σχετικά με τις εγγραφές – διαγραφές επιχειρήσεων, το μοντέλο της μικρής και ευέλικτης επιχειρηματικότητας που ακούει στο όνομα «ατομικές επιχειρήσεις» είναι αυτό που τείνει να επικρατεί ολοένα και περισσότερο.

Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία του Ε.Ε.Α., τον Φεβρουάριο του 2018 έγιναν 688 εγγραφές και 335 διαγραφές επιχειρήσεων. Ένα μήνα πριν, τον Ιανουάριο του 2018, οι εγγραφές ήταν 570 και οι διαγραφές 478, ενώ τον Φεβρουάριο του 2017 οι εγγραφές ανέρχονταν σε 580 και οι διαγραφές σε 510.

Η αύξηση των εγγραφών επιχειρήσεων τον Φεβρουάριο του 2018 συμπίπτει με το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου, στην οποία επενδύουν πολλές από τις νεοσυσταθείσες επιχειρήσεις, ειδικά στους τομείς της εστίασης και του λιανικού εμπορίου

Δείτε ολόκληρη την έρευνα εδώ