ΕΦΕΤ: Αποσύρεται από την αγορά σοκολάτα υγείας

ΕΦΕΤ: Αποσύρεται από την αγορά σοκολάτα υγείας. 

Σοκολάτα υγείας, στην οποία ανιχνεύτηκε μετά από σχετικό έλεγχο η παρουσία αλλεργιογόνου ουσίας, απέσυρε από τα ράφια των καταστημάτων ο ΕΦΕΤ. Σύμφωνα με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων «ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας του Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο Επίσημου Ελέγχου για αλλεργιογόνες ουσίες, διενήργησε δειγματοληψία σε σοκολάτα υγείας και σε συνέχεια εργαστηριακού ελέγχου του δείγματος που πραγματοποιήθηκε στην Α΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών (Τμήμα Β΄) του Γενικού Χημείου του Κράτους, ανιχνεύτηκε η παρουσία αλλεργιογόνου ουσίας (καζεΐνη γάλακτος), η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση».

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν «Σoκολάτα υγείας ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΓΕΥΣΕΩΝ ΧΡΥΣΟ» σε συσκευασία 100g, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 12-2020.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την άμεση ανάκληση-απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στην καζεΐνη και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.