Πλήθος ελληνικών και κυπριακών προϊόντων, πολλά από τα οποία είναι διαθέσιμα και για τη μικρή λιανική, ξεχώρισαν στο διεθνή διαγωνισμό Superior Taste Award 2023.

Το Superior Taste Award είναι μια ευρέως αναγνωρισμένη πιστοποίηση που χορηγείται σε προϊόντα τα οποία συναντούν ή ξεπερνούν τις προσδοκίες μιας κριτικής επιτροπής που αποτελείται από επαγγελματίες σεφ και σομελιέ. Το βραβείο βασίζεται στην αξιολόγηση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών ενός προϊόντος, πιο συγκεκριμένα της όψης, της όσφρησης, της γεύσης και της υφής.

Μόνο τα προϊόντα που επιτυγχάνουν μέσο όρο βαθμολογίας άνω του 70% αναγνωρίζονται και τιμώνται με το βραβείο, αποδεικνύοντας ότι είναι καλοφτιαγμένα, ισορροπημένα και εξαιρετικά νόστιμα. Η κριτική επιτροπή του International Taste Institute αναγνωρίζει τους παραγωγούς, οι οποίοι αποδεικνύουν συνεχή εξαιρετική ποιότητα στα προϊόντα τους σε διάρκεια πολλών ετών με τα Βραβεία Prestige. Το 2023, απένειμε τα εξής βραβεία:

  • 77 Crystal Taste Awards, τα οποία απονέμονται σε προϊόντα που έχουν βραβευτεί με 3 αστέρια για 3 συνεχόμενα χρόνια.
  • 26 Diamond Taste Awards, τα οποία απονέμονται σε προϊόντα που έχουν βραβευτεί με 3 αστέρια για 7 φορές μέσα σε μια περίοδο 10 χρόνων.

Τα προϊόντα που ξεχώρισαν στα Superior Taste Award 2023

Μία σειρά από ελληνικά και κυπριακά προϊόντα κατάφεραν να ξεχωρίσουν και το 2023 για την εξαιρετική γεύση των προϊόντων τους. Η Ελλάδα κατέκτησε μάλιστα και ένα από τα 26 Diamond Taste Awards που απονεμήθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο φέτος, με το Natural Mineral Water «Loutraki – Ydria» από την εταιρεία Nera Kritis SA.

Από τα 77 Crystal Taste Awards που δόθηκαν, τα 6 κέρδισαν ελληνικά προϊόντα. Τα Theoni Natural Mineral Water (Carton) και Theoni Natural Mineral Water (Glass) από την εταιρεία AHB GROUP S.A., Samaria Natural Table Water από την ETANAP SA, Apollonio 1Lt της εταιρείας VAP KOUGIOS SA, καθώς επίσης και τα DODONI Authentic Greek Yogurt 2% της DODONI S.A. και Kefir with stevia and red fruits / Κεφίρ με στέβια και κόκκινα φρούτα της Koukakis Farm κατάφεραν να λάβουν αυτή την τιμητική διάκριση.