Καινοτόμοι κωδικοί ζυμαρικών έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά τα τελευταία χρόνια, με τα προϊόντα από όσπρια να κερδίζουν «έδαφος» καθημερινά στο καλάθι των καταναλωτών που ακολουθούν ένα πιο ισορροπημένο μοντέλο διατροφής.

Οι επαγγελματίες της μικρής λιανικής μπορούν να επενδύσουν σε νέους κωδικούς, αυξάνοντας τη γκάμα των επιλογών τους. Η εταιρεία Melissa Κίκιζας πρόσφατα λάνσαρε μια νέα σειρά ζυμαρικών που στη σύνθεσή τους περιέχουν 50% άλευρα οσπρίων από κόκκινη φακή, αρακά και ρεβύθι σε συσκευασίες των 400 γραμμαρίων. Ζυμαρικά από όσπρια έχει λανσάρει και η Barilla. Πρόκειται για τις πένες από 100% αλεύρι κόκκινης φακής και τα Casarecce από 100% αλεύρι ρεβιθιού, προϊόντα πλούσια σε πρωτεΐνες, χωρίς γλουτένη και λακτόζη, ιδανικά για όσους αποφεύγουν την κατανάλωση κρέατος στη διατροφή τους. Τα ζυμαρικά από όσπρια βράζουν σε 7-8 λεπτά, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και κυκλοφορούν στα σημεία λιανικής σε συσκευασία των 250 γραμμαρίων. Αποτελούν κατάλληλη εναλλακτική επιλογή για όλη την οικογένεια.