Έχοντας ως στόχο να γίνει το εργοστάσιο Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ στο Αίγιο κλιματικά ουδέτερο μέχρι το 2025 η Coca-Cola Τρία Έψιλον συνεχίζει τις επενδύσεις στην παραγωγική της μονάδα. Σύμφωνα με την κ. Μαρία Αναργύρου – Νίκολιτς, γενική διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον για Ελλάδα & Κύπρο, «με επενδύσεις που έχουν ξεκινήσει από το 2017 και θα συνεχίσουν έως το 2025, οι οποίες ξεπερνούν τα 17 εκατ. ευρώ, το εργοστάσιο του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ αποτελεί μονάδα πρότυπο καινοτομίας και βιωσιμότητας. «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που ανακοινώνουμε τον στόχο του εργοστασίου να γίνει κλιματικά ουδέτερο μέχρι το 2025. Είναι μία στιγμή ορόσημο για την εταιρεία μας και για την στρατηγική μας για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2040, με όραμα έναν καλύτερο κόσμο για όλους».

Σημειώνεται ότι η εταιρεία είχε υλοποιήσει επένδυση 8 εκατ. ευρώ το 2017 σε νέα γραμμή με δυνατότητα παραγωγής 72.000 φιάλες/ώρα. Παράλληλα, ολοκληρώνοντας σημαντικές επενδύσεις έχει αναβαθμίσει περαιτέρω τον μηχανολογικό εξοπλισμό και τις κτιριακές εγκαταστάσεις στη μονάδα του Αιγίου προκειμένου να ισχυροποιηθεί η δυναμική του εργοστασίου.

Όπως ανακοινώθηκε εχθές, στο τέλος του Μαΐου θα κυκλοφορήσει στην αγορά η νέα συσκευασία του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ με μη αποσπώμενο καπάκι. Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία εφαρμόζει την Ευρωπαϊκή Οδηγία και τη σχετική ελληνική νομοθεσία αρκετά νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονικό πλαίσιο, συμβάλλοντας ώστε περισσότερα από 250 εκατομμύρια καπάκια να μπορούν να συλλεχθούν και να ανακυκλωθούν.