«Γολγοθάς» για τα μίνι μάρκετ και με τον κορονοϊό. 

Νέα προβλήματα καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν τα καταστήματα μικρής λιανικής, από τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας του κορονοϊού.

Γιατί μπορεί τα μίνι μάρκετ και τα περίπτερα να μην κατέβασαν τα «ρολά», αφού εντάσσονται στις επιχειρήσεις που σχετίζονται με την τροφοδοσία των καταναλωτών, όμως οι ιδιοκτήτες των μικρών επιχειρήσεων έχουν μπροστά τους νέο «Γολγοθά», με τη μειωμένη κίνηση στα καταστήματα. Το διευρυμένο ωράριο των σούπερ μάρκετ, τα οποία λειτουργούσαν μέχρι πρότινος και τις Κυριακές, το κλείσιμο των εμπορικών επιχειρήσεων και η απαγόρευση της κυκλοφορίας έχουν δημιουργήσει νέα προβλήματα σε πολλούς ιδιοκτήτες καταστημάτων μικρής λιανικής, σύμφωνα και με το ρεπορτάζ του minimarketmag.gr. Τα λειτουργικά έξοδα «τρέχουν», οι υποχρεώσεις είναι αδύνατον να πληρωθούν με εισπράξεις σχεδόν μηδενικές, την ίδια στιγμή που δεν υπάρχει ουσιαστικά κανένα μέτρο στήριξης για το συγκεκριμένο κανάλι. Κάποιοι ιδιοκτήτες μικρών σημείων, αναγκάστηκαν μάλιστα να κλείσουν τα καταστήματά τους, καθώς εν μέσω κορονοϊού οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν τον πρώτο λόγο και φυσικά τη μερίδα του λέοντος από το τζίρο του εγχώριου λιανεμπορίου.

Όπως τόνισε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μισθωτών Περιπτέρων είναι απαραίτητο τα περίπτερα και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις μικρής λιανικής, όπως τα μίνι μάρκετ, να συμπεριληφθούν στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που έκλεισαν ή θα κλείσουν λόγω κορονοϊού.