Οι επαγγελματίες της μικρής λιανικής αναζητούν διαρκώς λύσεις για την ενίσχυση του τζίρου τους και οι εξειδικευμένες κατηγορίες προϊόντων έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, ειδικά όταν ανταποκρίνονται σε ανάγκες των καιρών και προσφέρουν σημαντικό περιθώριο κέρδους.

Μία από αυτές λοιπόν που δείχνουν να είναι αξιοπρόσεκτες αυτό το διάστημα για τα μίνι μάρκετ και τα περίπτερα, είναι τα αξεσουάρ για τα κινητά τηλέφωνα. Όλοι έχουν πλέον τουλάχιστον ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο είναι πολλές φορές το μόνο πράγμα που έχουν διαρκώς στην κατοχή τους, όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού, αλλά και μέσα στα καταστήματα.

Με τα κινητά τηλέφωνα να έχουν μετατραπεί πλέον ακόμη και σε πορτοφόλια, η καθημερινή τους χρήση αφορά μία σειρά από λειτουργίες που ούτε φανταζόμασταν πριν μερικά χρόνια. Ταυτόχρονα όμως έχουν δημιουργήσει και μία μεγάλη κατηγορία υποπροϊόντων, η οποία πωλείται και στη μικρή λιανική. Φορτιστές, ακουστικά, power banks, καλώδια σύνδεσης στο αυτοκίνητο, θήκες, βάσεις, προστατευτικά, ακόμη και κορδόνια έχουν γεμίσει πια ένα δικό τους ράφι στα καταστήματα, με αξιοπρόσεκτες πωλήσεις. Ειδικά η νέα γενιά καταναλωτών δε, φροντίζει διαρκώς να ανανεώνει το κινητό της και οδηγεί τη ζήτηση για τα εν λόγω προϊόντων.

Είναι μάλιστα ενδεικτικό, ότι η πλειοψηφία των παραπάνω κωδικών βρέθηκαν μεταξύ των πιο δημοφιλών στις αναζητήσεις κορυφαίας διαδικτυακής πλατφόρμας αγορών. Πιο συγκεκριμένα, μαζί με τα κινητά τηλέφωνα και τα smartwatches, οι θήκες κινητών και τα bluetooth handsfree ακουστικά, ήταν στο top10 του Skroutz την περασμένη χρονιά.