ΙΣΑ: Απαραίτητη η τήρηση μέτρων από τις επιχειρήσεις τροφίμων. 

Τον «κώδωνα του κινδύνου» κρούει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) σε επιχειρήσεις, όπως τα σούπερ μάρκετ και οι φούρνοι, που δεν τηρούν τους κανόνες προστασίας του προσωπικού, θέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους πελάτες.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΙΣΑ τονίζει ότι οι επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, delivery και take away, οφείλουν να παρέχουν στους εργαζόμενους όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που έχουν καθορίσει οι υγειονομικές αρχές (μάσκες, γάντια, απολυμαντικά) και να τηρούν σχολαστικά τους κανόνες καθαριότητας και υγιεινής των χώρων.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζει κάποια επιχείρηση δυσκολία στην προμήθεια αυτών των προϊόντων οφείλει να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές και να κάνει όλες τα απαραίτητες ενέργειες για να προμηθευτεί το απαραίτητο υλικό προστασίας.

Οι εργαζόμενοι σε αυτές τις επιχειρήσεις κατά τον χειρισμό των προϊόντων και των φαγητών θα πρέπει να τηρούν σχολαστικά τους κανόνες που έχουν προσδιοριστεί από τις αρμόδιες αρχές.

Η επιχείρηση οφείλει να ενημερώνεται καθημερινά για την υγεία των εργαζομένων και σε περίπτωση που παρουσιάσει κάποιος συμπτώματα συμβατά γριπώδους συνδρομής, θα πρέπει να παραμείνει σπίτι του για 14 ημέρες, όπως ορίζουν οι συστάσεις των αρμοδίων.

Επίσης, οι καταναλωτές θα πρέπει να λαμβάνουν αυστηρά μέτρα προστασίας όταν επισκέπτονται αυτούς τους χώρους.