Περισσότεροι από 70.000 εμπορικοί επισκέπτες επισκέφτηκαν τη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGA 2021, τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας, από τις 9 ως τις 13 Οκτωβρίου.

Η Ελλάδα, με 172 εκθέτες, είχε την έβδομη μεγαλύτερη εθνική συμμετοχή ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες, γεγονός που αποδεικνύει τη δυναμική των επιχειρήσεων, όπως αυτή αντανακλάται και στην αύξηση των ελληνικών εξαγωγών.
Το εθνικό περίπτερο, το οποίο ξεχώρισε ανάμεσα σε 98 άλλες εθνικές συμμετοχές, οργανώθηκε από την Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου) και φιλοξένησε σε 1.800 τετραγωνικά μέτρα εκθεσιακού χώρου, σημαντικούς εξαγωγείς τροφίμων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι είχαν τόσο επιτόπια παρουσία όσο και ηλεκτρονική, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ANUGA@HOME, στην οποία συμμετείχαν επιπλέον 13 εκθέτες. Το γεγονός αυτό επέτρεψε σε όσους διεθνείς αγοραστές δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν λόγω της πανδημίας, να κάνουν δεκάδες ηλεκτρονικές συναντήσεις με ελληνικές επιχειρήσεις.

Η εθνική συμμετοχή προβλήθηκε τόσο μέσω διαφημιστικών αναρτήσεων στα κεντρικότερα σημεία της έκθεσης, όσο και μέσω μιας στοχευμένης, ηλεκτρονικής, διαφημιστικής εκστρατείας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Άξια αναφοράς είναι η συμμετοχή σχεδόν του συνόλου των Περιφερειών της χώρας που πλέον εμφανίζουν σημαντική δραστηριότητα στην προώθηση της εξωστρέφειας, βοηθώντας εταιρείες των περιφερειών τους να συμμετάσχουν είτε δια ζώσης είτε ψηφιακά, σε σημαντικές εκθέσεις στο εξωτερικό.