ΚΕΠΚΑ: Προσοχή στις αγορές για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

ΚΕΠΚΑ: Προσοχή στις αγορές για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. 

Την προσοχή των πολιτών, προκειμένου να μην πέσουν θύματα αισχροκέρδειας κατά τη διάρκεια των αγορών τους για την Καθαρά Δευτέρα, εφιστά το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ.)

«Τα τρόφιμα που στολίζουν το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας είναι αρκετά ακριβά, με τις τιμές να διαμορφώνονται ελεύθερα», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το ΚΕΠΚΑ και σημειώνει ότι «η παραδοσιακή λαγάνα π.χ. δεν διαφέρει σε τίποτα από το ψωμί που προμηθευόμαστε καθημερινά, όμως η τιμή της είναι μεγαλύτερη από αυτή του κοινού ψωμιού».

 Για την ταραμοσαλάτα, το ΚΕΠΚΑ τονίζει ότι «είτε αγοράζεται έτοιμη, είτε παρασκευάζεται στο σπίτι, καλό είναι να έχει λευκό έως καστανό ανοιχτό χρώμα, γιατί έτσι αποφεύγονται οι χρωστικές ουσίες».

Παράλληλα, όσοι καταναλωτές αγοράσουν θαλασσινά πρέπει να γνωρίζουν ότι είτε πωλούνται χύμα, είτε συσκευασμένα, πρέπει να τους δίνονται υποχρεωτικές πληροφορίες, μέσω της επισήμανσης (ετικέτας) τους. Πριν από κάθε προμήθειά τους οι καταναλωτές πρέπει να επιστρατεύουν όλη την προσοχή τους. «Τα θαλασσινά, γενικά, είναι εξαιρετικά ευαίσθητα. Η οσμή και η εξωτερική όψη τους είναι τα πιο σταθερά χαρακτηριστικά, για να κρίνουμε την καταλληλότητά τους».