Αρκετοί είναι οι επαγγελματίες της μικρής λιανικής που έχουν επενδύσει στην κατηγορία των κατεψυγμένων θαλασσινών, αφού όλο και περισσότεροι καταναλωτές απομακρύνονται από το κρέας και στρέφονται σε πιο υγιεινές επιλογές.

Τα θαλασσινά παραδοσιακά συνδέονται με την ισορροπημένη διατροφή, αφού περιέχουν σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό και δεν περιέχουν πολλές θερμίδες. Επειδή όμως οι σύγχρονοι καταναλωτές δε διαθέτουν χρόνο για την προετοιμασία γευμάτων, οι ready to eat προτάσεις που περιέχουν θαλασσινά κερδίζουν σταδιακά έδαφος και στα σούπερ και τα μίνι μάρκετ. Ο επαγγελματίας είναι εύκολο να βρει μια μεγάλη γκάμα έτοιμων γευμάτων που περιέχουν γαρίδες, καλαμάρια, όστρακα, χταπόδια, φιλέτα μπακαλιάρου και άλλων ψαριών, ψαροκροκέτες κ.ά. 

Η εταιρεία Pescanova, για παράδειγμα, έχει λανσάρει μια σειρά γευμάτων, την «Pescanova Μαγειρεύω», που περιλαμβάνει γαριδομακαρονάδα, κριθαρότο με γαρίδες και πένες με γαρίδες και σπανάκι, έτοιμα για κατανάλωση μέσα σε λίγα λεπτά. Επίσης, η σειρά Πιάτα Ημέρας Kallimanis περιλαμβάνει 5 σπιτικές παραδοσιακές συνταγές με πρώτες ύλες από φρεσκοκατεψυγμένα ψάρια και θαλασσινά σε συνδυασμό με άλλα συστατικά, όπως ρύζι, πατάτες, ζυμαρικά και καρυκεύματα.