Η εξαγωγική δραστηριότητα της ΚΡΙΝΟΣ έχει ξεκινήσει από το 1975 και σήμερα εξάγει πάνω από το 70% των παραγόμενων προϊόντων της.

Αναψυκτικά και ποτά με παράδοση 75 ετών

ΚΡΙΝΟΣH εταιρεία ΚΡΙΝΟΣ με έδρα στην Αχαΐα είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με ιστορία πολλών δεκαετιών στην ελληνική αγορά. Είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που συνδυάζει και τους 3 κλάδους εμφιάλωσης: Αναψυκτικών & αεριούχων ποτών, Φυσικού Μεταλλικού Νερού και Αλκοολούχων ποτών. Αυτή τη στιγμή, με την 3η γενιά στο τιμόνι της επιχείρησης, παράγει τα Αναψυκτικά ΚΡΙΝΟΣ, τα premium mixers Ros Solis, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΚΡΙΝΟΣ, το επιτυχημένο στο εξωτερικό brand OUZO KEFI και OUZO KRINOS, καθώς και brandy κι αρκετές γεύσεις λικέρ.

Η ΚΡΙΝΟΣ εξάγει πάνω από το 70% των παραγόμενων προϊόντων της ετησίως σε πάνω από 30 χώρες. Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών δεν επηρέασε ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη εταιρεία αφενός γιατί στηρίζεται κυρίως στις εξαγωγές, αφετέρου δεν είχε βάρη δανεισμού κι εξυπηρετείται με ίδια κεφάλαια. Με το ξέσπασμα της πανδημίας, η ΚΡΙΝΟΣ συνέχισε κανονικά την παραγωγική της δραστηριότητα. Να πούμε, επίσης, πως τόσο η ίδια η ΚΡΙΝΟΣ όσο και προϊόντα που παράγει έχουν σημαντικές διακρίσεις τα τελευταία χρόνια, όπως για παράδειγμα το Βραβείο Εξωστρέφειας στα Diamonds of the Greek Economy. Για τη θέση της εταιρείας στην ελληνική και διεθνή αγορά σήμερα, αλλά και για τα μελλοντικά σχέδια της ΚΡΙΝΟΣ, μιλήσαμε με την Υπεύθυνη Μάρκετινγκ της εταιρείας, κυρία Χρύσα Αναστασοπούλου.

Η εταιρεία ΚΡΙΝΟΣ έχει σημαντική ιστορία και παρουσία στην αγορά. Ποια είναι τα δεδομένα της εταιρείας σήμερα και ποιοι οι στόχοι για το μέλλον;
ΚΡΙΝΟΣΗ εταιρεία ΚΡΙΝΟΣ είναι μία αμιγώς εξαγωγική ελληνική οικογενειακή επιχείρηση από το 1943, ακολουθώντας πάντα το όραμα του ιδρυτή της «Πρώτη μας φροντίδα, η ποιότητα». Οι στόχοι μας πάντα είναι να προσφέρουμε ποιοτικά προϊόντα υψηλών προδιαγραφών, να επιτυγχάνουμε πάντα τεχνολογική αναβάθμιση και να καινοτομούμε με νέα προϊόντα. Επίσης, στοχεύουμε στην ανάπτυξη της εταιρείας ΚΡΙΝΟΣ, ανοίγοντας καινούργιες αγορές στις χώρες του εξωτερικού, καθώς και στην εσωτερική αγορά, πάντα με προσεκτικές κι επιλεγμένες κινήσεις.

Σε σχέση με την αγορά της μικρής λιανικής, είναι κάποια προϊόντα όπου έχετε δώσει ή σκοπεύετε να δώσετε έμφαση;
Τα αναψυκτικά ΚΡΙΝΟΣ με την ανανεωμένη τους εμφάνιση και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΚΡΙΝΟΣ με το χαρακτηριστικό φούξια καπάκι του. Επιλέγουμε να στηρίζουμε τη μικρή λιανική και τους εμπόρους της, γιατί στηρίζουμε τις τοπικές επιχειρήσεις και τους ανθρώπους τους, ειδικότερα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε. Ας μην ξεχνάμε ότι η μικρή λιανική είναι μία αναπτυσσόμενη αγορά, στην οποία ο καταναλωτής μπορεί να έχει πρόσβαση σε πιο ποιοτικά προϊόντα.

ΚΡΙΝΟΣ

Πρόσφατα ανανεώσατε τις ετικέτες των αναψυκτικών ΚΡΙΝΟΣ. Πώς υποδέχθηκε το καταναλωτικό κοινό την κίνηση αυτή;
Το κοινό υποδέχτηκε την καινούργια ανανεωμένη εμφάνιση των αναψυκτικών ΚΡΙΝΟΣ με μεγάλο ενθουσιασμό κι ανταπόκριση. Πρώτον, είναι πολύ χρωματιστά, χαρούμενα, με θετική διάθεση και με αισθητική άκρως μινιμαλιστική, που όμως δεν ξεχνάει την ελληνικότητά της και τη χαρά που προσφέρει ένα αναψυκτικό.
Δεύτερον, τα αναψυκτικά ΚΡΙΝΟΣ είναι τα μοναδικά αναψυκτικά στην Ελλάδα που εμφιαλώνονται αποκλειστικά και μόνο σε γυάλινη φιάλη 250 ml και 1 lt, κι η συσκευασία τους είναι πλήρως ανακυκλώσιμη, αφού χρησιμοποιούμε χαρτοκιβώτιο από ανακυκλωμένο χαρτί. Όλο αυτό έγινε από επιλογή κι από την ευαισθητοποίηση που έχουμε ως οικογένεια κι ως άνθρωποι για το περιβάλλον. Γι’ αυτό και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, για να μην το επιβαρύνουμε. Και το τρίτο σημείο που ενθουσίασε τους καταναλωτές μας ήταν ότι οι συσκευασίες μας περιέχουν 12 φιάλες πια αντί για 24 κι έτσι είναι πιο εύκολες στη μεταφορά κι εξυπηρετούν το νέα μοντέλο καταναλωτών που ζητεί μικρότερες ποσότητες.

Βλέπουμε πως υπάρχει αυξανόμενη τάση για προϊόντα με χαμηλά λιπαρά, χωρίς ζάχαρη
κ.λπ. Έχετε κάποιο σχεδιασμό σχετικά με αυτή την τάση στην εταιρεία σας;
Η εταιρεία ΚΡΙΝΟΣ, σε συνεργασία με την εταιρεία διανομής οίνων, TRINITY WINES, λάνσαρε πριν από 2 μήνες στην αγορά τη σειρά premium mixers Ros solis σε 6 γεύσεις: pink grapefruit soda, bergamot n’ mandarin soda, cucumber n’ basil tonic, tonic water, ginger beer και soda water.
H συνταγή τους βασίζεται σε 100% φυσικά συστατικά και στο εξαιρετικής ποιότητας Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΚΡΙΝΟΣ των ιδιόκτητων πηγών μας. Συνδυάζονται υπέροχα με αλκοολούχα ποτά για την παρασκευή cocktails και long drinks, ενώ πίνονται υπέροχα και μόνα τους.

ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΚΡΙΝΟΣ
Έδρα: Ροδοδάφνη Αιγίου, Αχαΐα
Τηλεφωνο: 26910.71 456 , 2691074196
Website: www.krinos.com.gr