ΜΑΚΒΕΛ

Τα ελληνικά ζυμαρικά ΜΑΚΒΕΛ έχουν ξεχωρίσει στην αγορά, κερδίζοντας τη θέση τους στα ράφια των σούπερ και μίνι μάρκετ, μέσα από την καινοτομία τους και τη μοναδική ποιότητά τους, ενώ πρωτοπορούν και εν μέσω ανατιμήσεων, προσφέροντας 35% περισσότερο προϊόν στις συσκευασίες τους.

Του Στέλιου Ασλανίδη

Oι αυξήσεις τιμών στη συντριπτική πλειονότητα των τροφίμων στα ράφια των σούπερ και μίνι μάρκετ έχουν δώσει νέα ώθηση στην αγορά των ζυμαρικών, με τις πωλήσεις τους να εμφανίζονται ενισχυμένες τόσο σε αξία, όσο και σε όγκο. Οι ανατιμήσεις στα ζυμαρικά υπολογίζεται ότι είναι κάτω του 10% και με δεδομένη τη χαμηλή τιμή τους, δίνουν μία ποιοτική… διέξοδο σε πολλούς Έλληνες καταναλωτές, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο. Με εταιρείες όπως η Eurimac μάλιστα να κάνουν το… κάτι παραπάνω, η λύση των ζυμαρικών αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο. Κι αυτό γιατί τα ΜΑΚΒΕΛ διατίθενται πλέον στην αγορά με 35% περισσότερο προϊόν σε κάθε πακέτο από τα κορυφαία ζυμαρικά ελληνικής προέλευσης.

Τα ζυμαρικά ΜΑΚΒΕΛ στηρίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά με +35% προϊόν

Τα ζυμαρικά ΜΑΚΒΕΛ έχουν συνδέσει το όνομά τους με την ελληνική κοινωνία, έχοντας παρουσία δεκαετιών στην εγχώρια αγορά, και δεν θα μπορούσαν να μην τη στηρίξουν και εν μέσω του πρωτόγνωρου «τσουνάμι» αυξήσεων του τελευταίου έτους. Σε μία άκρως επωφελή πρόταση προς όλους, η ΜΑΚΒΕΛ προσφέρει από τις αρχές του 2022 επιπλέον 35% προϊόν σε κάθε πακέτο ζυμαρικών της, διατηρώντας ταυτόχρονα ελκυστική την τιμή τους. Χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση για το πορτοφόλι του καταναλωτή, η ΜΑΚΒΕΛ στηρίζει για μία ακόμη φορά έμπρακτα, τα νοικοκυριά στην Ελλάδα.

Η Eurimac και η ιστορία των ελληνικών ζυμαρικών ΜΑΚΒΕΛ

Η Eurimac A.E. αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής ζυμαρικών στην Ελλάδα και κορυφαία σε επίπεδο εξαγωγών. Διαθέτει κάθετη μονάδα παραγωγής με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, καθώς έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις για την πλήρη αυτοματοποίηση της παραγωγής και της συσκευασίας των ζυμαρικών, γεγονός που συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του παραγωγικού κόστους. Το 2019 η εταιρεία και οι ιδρυτές της γιόρτασαν τα 80 χρόνια παρουσίας τους στην ελληνική αγορά ζυμαρικών.

Η ιστορία τους ξεκίνησε το 1939, όταν ο Παντελής Κωνσταντινίδης, μαζί με τον αδερφό του Νίκο, άρχισαν να παράγουν και να εμπορεύονται ζυμαρικά στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Εννιά χρόνια αργότερα, το 1948, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το όνομα ΜΑΚΒΕΛ στην Ελλάδα, με τα αδέρφια Κωνσταντινίδη να μετονομάζουν τη βιοτεχνία ζυμαρικών «Ερμής» την οποία απέκτησαν το 1945 και να της δίνουν το ιστορικό πια όνομα «ΜΑΚΒΕΛ».

Η εταιρεία ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΟΙΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

(ΜΑΚΒΕΛ) μετονομάστηκε σε Eurimac τo 1996 για να ενισχύσει το διεθνή χαρακτήρα της, σηματοδοτώντας παράλληλα και τη μετάβαση σε ένα νέο κεφάλαιο. Εγκαινιάζοντας 25 χρόνια πριν τη νέα παραγωγική μονάδα στο Κιλκίς, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στο χώρο της βιομηχανίας τροφίμων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Με χαρακτηριστικά την παραγωγική διαδικασία τελευταίας τεχνολογίας, τα 100% ελληνικά σκληρά σιτάρια που αλέθονται στον ιδιόκτητο σιμιγδαλόμυλο της εταιρείας και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την παραγωγή των ζυμαρικών της, αλλά και τις αξίες της οικογένειας Κωνσταντινίδη (με την 3η γενιά να παίρνει τα ηνία με στόχο τη συνέχιση της πορείας της), η Eurimac έχει επαναλανσάρει στην ελληνική αγορά το ιστορικό brand ΜΑΚΒΕΛ, με νέα καινοτόμα προϊόντα.

Οι σύγχρονες τάσεις κατανάλωσης και το ανανεωμένο ενδιαφέρον για νέες προτάσεις γεύσεων στην κατηγορία των ζυμαρικών οδήγησαν τη ΜΑΚΒΕΛ, που αναγνωρίζεται όλα αυτά τα χρόνια για την καινοτομία και προσφορά πιο υγιεινών εναλλακτικών λύσεων στο χώρο των ζυμαρικών, να λανσάρει μια νέα σειρά, αυτή της Ολικής Άλεσης με Βρώμη, τη μόνη ελληνική σειρά ολικής άλεσης με την προσθήκη ελληνικής βρώμης.

Ο συνδυασμός αυτός όχι μόνο απογειώνει γευστικά το αποτέλεσμα, αλλά παράλληλα αποτελεί healthy επιλογή και υψηλής διατροφικής αξίας γεύμα, αφού περιέχει περισσότερες φυτικές ίνες που βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου, μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνες της ομάδας Β για την εύρυθμη λειτουργία του νευρικού συστήματος και περισσότερα θρεπτικά συστατικά, όπως φώσφορο, σίδηρο, σελήνιο, ψευδάργυρο, ασβέστιο και αντιοξειδωτικά. Η ΜΑΚΒΕΛ καινοτομεί και παρουσιάζει τη μεγάλη σημασία των φυτικών ινών στα ζυμαρικά, για κρύα και ζεστά πιάτα, με 4 κωδικούς, σπαγγέτι, σπαγγετίνη, πέννες και κριθαράκι, που οδηγούν σε μια ισορροπημένη διατροφή για όλη την οικογένεια.

Με νερό από το όρος Μπέλες

Η ΜΑΚΒΕΛ από το ξεκίνημά της το 1939 έως και το επαναλανσάρισμά της το 2017, ποντάρει σε τρεις βασικούς άξονες: την υψηλή ποιότητα, τη βιωσιμότητα και τη διαρκή εξέλιξη και καινοτομία. Τα ζυμαρικά ΜΑΚΒΕΛ προέρχονται από 100% ελληνικά σκληρά σιτάρια, επιλέγονται βάσει αυστηρών ποιοτικών κριτηρίων και ελέγχονται σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Σημαντικός παράγοντας της ποιοτικής υπεροχής είναι το νερό που προέρχεται αποκλειστικά από την οροσειρά του όρους Μπέλες και προσδίδει κατά τη ζύμωση μοναδικά και ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά στη γεύση των ζυμαρικών.

Έντονη κοινωνική δράση

Όλα αυτά τα χρόνια της δραστηριοποίησής της στην ελληνική αγορά ζυμαρικών, η ΜΑΚΒΕΛ δεν έχει σταματήσει να προσφέρει και στην κοινωνία με κάθε δυνατό τρόπο. Η έντονη κοινωνική δράση της ΜΑΚΒΕΛ φάνηκε και το 2022, με τη στήριξη του ουκρανικού λαού εν μέσω πολέμου. Η βιομηχανία ζυμαρικών EURIMAC A.E. (ζυμαρικά ΜΑΚΒΕΛ), σε συνεννόηση με την Ουκρανική πρεσβεία στην Αθήνα, έστειλε 3 πλήρη φορτηγά ζυμαρικών, στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής της βοήθειας και ουσιαστικής στήριξης στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό. Παράλληλα, η ΜΑΚΒΕΛ δεν ξέχασε και τις ρίζες της, καθώς με τη δική της συμβολή πραγματοποιήθηκε φέτος η εκδήλωση του Δήμου Θεσσαλονίκης «Γεύσεις Μνήμης» στο πλαίσιο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

EURIMAC S.A. Βιομηχανία Ζυμαρικών
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Βιομηχανική Ζώνη Κιλκίς, Σταυροχώρι 61100
Τηλ.: 23410 72164
website www.makvel.gr