Ανοίγει ξανά ο Μασούτης στη Λέσβο μετά το κρούσμα κοροναϊού

Χρονιά «σταθμός» θεωρείται η φετινή για τη γνωστή αλυσίδα Μασούτης, αφού για πρώτη φορά ο τζίρος της εταιρείας έσπασε το φράγμα του 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιάννη Μασούτη.

Συγκεκριμένα, το 2022 ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 940 εκατ. ευρώ αυξημένος κατά 6,5% σε σχέση με το 2021 και τα ΕΒΙΤΑ σε 8 εκατ. ευρώ με την κερδοφορία να κινείται κάτω από το 1% των πωλήσεων. Η αύξηση των πωλήσεων οφείλεται, όπως αναφέρθηκε, σε συνδυασμό οργανικής και μη οργανικής ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, επετεύχθη συμφωνία με τον συνεταιρισμό ΣΥΝΚΑ που οδήγησε σε διεύρυνση του δικτύου της Μασούτης και την παρουσία της σε Κέρκυρα και Κυκλάδες με 100% εταιρικά καταστήματα «Μασούτης» αλλά και την απόκτηση του 50% της νεοσύστατης ΣΥΝΚΑ ΑΕ που δραστηριοποιείται στην Κρήτη.

Σύμφωνα με όσα επισημάνθηκαν, η εταιρεία εφέτος «τρέχει» με ανάπτυξη πωλήσεων περίπου 17%, όταν η αγορά κινείται στο 9%, κερδίζοντας μερίδια αγοράς ενώ αναμένεται ο υψηλός ρυθμός ανάπτυξης να συνεχίσει μέχρι το τέλος της χρονιάς και ο τζίρος να διαμορφωθεί σε περίπου 1,1 δισ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται η συμμετοχή της αλυσίδας στην ΣΥΝΚΑ στην Κρήτη. Σε ό,τι αφορά στην κερδοφορία του 2023 εκτιμάται ότι θα κινηθεί σε επίπεδα λίγο πάνω από 1% καθώς δέχεται πιέσεις λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους, της αύξησης των εξόδων αλλά και της προσπάθειας συγκράτησης των τιμών.

Την ίδια στιγμή η εταιρεία συνεχίζει το επενδυτικό της πλάνο με ετήσιες επενδύσεις άνω των 20 εκατ. ευρώ. Από την αρχή της χρονιάς, η Διαμαντής Μασούτης έχει εντάξει στο δίκτυό της 17 νέα καταστήματα σε περιοχές της Αττικής, Βόρεια Ελλάδα, Κέρκυρα και Κυκλάδες όπου ενισχύει την παρουσία της.