Μείωση τελών

Συνεχίζει και φέτος τη μείωση τελών ο Δήμος Αθηναίων, ενώ ειδικές κατηγορίες, όπως και τα προηγούμενα χρόνια απαλλάσσονται ή έχουν περαιτέρω μείωση.

Επίσης, από την αρχή του 2017 ο Δήμος έχει θεσπίσει δύο ειδικούς συντελεστές για λιανικό εμπόριο και υπηρεσίες (π.χ. δικηγορικά γραφεία) πέραν του ξεχωριστού συντελεστή για τους σταθμούς αυτοκινήτων, έτσι ώστε να είναι πιο δίκαιη η χρέωση των επαγγελματιών και επιχειρήσεων, όσον αφορά την παραγωγή των απορριμμάτων τους.

dimosΕντύπωση, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι λίγες δεκάδες επαγγελματίες αυτών των κατηγοριών έχουν αξιοποιήσει τη δυνατότητα που τους παρέχεται για μειωμένα τέλη, όπως αποκάλυψε σε σχετική συνέντευξη η αρμόδια αντιδήμαρχος Εμπορίου, Ανάπτυξης και Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων, Νέλλη Παπαχελά.

Οι μειώσεις αυτές, όπως τόνισε, εντάσσονται στο πλαίσιο της υλοποίησης της δέσμευσης του δημάρχου, Γιώργου Καμίνη, για μείωση 20% όλων των δημοτικών τελών εντός της τρέχουσας θητείας της Δημοτικής Αρχής.

Ο επαγγελματικός συντελεστής μειώνεται και διαμορφώνεται σε 5,60 ευρώ/τ.μ. για το λιανικό εμπόριο (14% από το 2014), 5,40 ευρώ/τ.μ. για τις υπηρεσίες (17% μείωση από το 2014), ενώ παραμένει στα 6,24 ευρώ/τ.μ. για επαγγελματικές δραστηριότητες με μεγαλύτερη ποσότητα απορριμμάτων, που επίσης σε σχέση με το 2014 είναι μειωμένος κατά 4%.