Τα φορτηγάκια ή αγγλιστί τα van, είναι για πολλούς από εσάς, στη μικρή λιανική ένα χρήσιμο εργαλείο δουλειάς. Ο λόγος, πολύ απλά, ότι αρκετοί από εσάς επιλέγετε τις αγορές από Cash & Carry και γι’ αυτό χρειάζεστε ένα αξιόπιστο όχημα, που θα εξυπηρετεί τις μεταφορές σας. Η Mercedes έχει τρεις προτάσεις στην κατηγορία επαγγελματικό αυτοκίνητο και σε αυτό το τεύχος σας τις παρουσιάζουμε.

Της Μαρίας Γεωργιάδου

Στη Mercedes-Benz γνωρίζουν τι σημαίνει να ξενυχτάς δουλεύοντας και να ξεκινάς τη μέρα σου έχοντας στο μυαλό σου δεκάδες υποχρεώσεις. Τα ελαφρά της επαγγελματικά απευθύνονται σε όλους: από τις μεγάλες επιχειρήσεις με τους μεγάλους στόλους, μέχρι τον ελεύθερο επαγγελματία που διεκπεραιώνει ο ίδιος τα καθημερινά του δρομολόγια.

Οι τρεις λύσεις που προτείνουν θα σας κάνουν να νιώθετε ξέγνοιαστοι για την αξιοπιστία του οχήματος σας, χωρίς να αμφιβάλλετε λεπτό για την ασφάλεια σας, την άνεση στην οδήγηση και φυσικά για την ασφάλεια των προϊόντων σας.

Η Mercedes-Benz διαθέτει 3 διαφορετικά είδη επαγγελματικών αυτοκινήτων που μπορούν να κάνουν κάθε σκληρή δουλειά πιο αποτελεσματική: Το Citan, το Vito και το Sprinter. Όλα τα μοντέλα χαρακτηρίζονται από την κορυφαία ποιότητα της μάρκας, πρωτοποριακή ασφάλεια και μοναδική άνεση.

Είναι γεγονός, ότι κάθε δουλειά είναι ξεχωριστή κι έχει τις δικές της ανάγκες. Γι’ αυτό κι ο κάθε επαγγελματίας επιθυμεί ένα όχημα που να προσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες της δικής του δουλειάς. Η Mercedes-Benz σίγουρα διαθέτει μία επιλογή που να ταιριάζει απόλυτα στις δικές σας προδιαγραφές.

Χάρη στην πολυετή παρουσία της στην ελληνική αγορά, η Mercedes-Benz γνωρίζει τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει ο σύγχρονος επαγγελματίας και το οικονομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται. Για το λόγο αυτό είναι ίσως η μοναδική μάρκα που προτείνει μία τόσο ευρεία γκάμα προνομιακών χρηματοδοτικών επιλογών.

Ανάλογα με τη φύση της δουλειάς του και τον επαγγελματικό προγραμματισμό του, ο κάθε επαγγελματίας μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε προγράμματα όπως το Van Επιλογές για περισσότερη ελευθερία κίνησης, το 50-50 με επιτόκιο 0%, το Drive Now-Pay Later με δυνατότητα διαστήματος χάριτος στην αποπληρωμή.

Τα μοντέλα

VITO

Το μεσαίο επαγγελματικό αυτοκίνητο της κατηγορίας, είναι ευρύχωρο και λειτουργικό. Με επιφάνεια φόρτωσης μέχρι και 6,9 τετραγωνικά μέτρα και 1.300 κιλά ωφέλιμο φορτίο, προτείνεται για να μη μείνει τίποτα εκτός. Το μοναδικό της κατηγορίας του που διατίθεται σε τρία μήκη αμαξώματος, κίνηση εμπρός, πίσω ή και στους τέσσερεις τροχούς, εξυπηρετώντας πληθώρα αναγκών (ελαφρών ή βαρέων φορτίων), και κινητήρα από 1600 cc.

mercedes-vitoΣτα δυνατά του χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται η συντήρηση σε κάθε 40.000 χλμ. Με τις μεγάλες του πόρτες και το χαμηλό περβάζι, η φόρτωση γίνεται ευκολότερη από ποτέ. Ιδανικό για διανομές και παραδόσεις. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι το Vito Van ήταν το πρώτο επαγγελματικό όχημα που διέθετε στο βασικό εξοπλισμό του, αερόσακους και ειδοποίηση ασφάλισης ζώνης οδηγού και επιβατών.

Τα συστήματα Adaptive ESP (ηλεκτρονικό πρόγραμμα ευστάθειας), Attention Assist (ανιχνεύει συμπτώματα νύστας ή κούρασης και προειδοποιεί τον οδηγό), Crosswind Assist (υποβοήθηση πλευρικών ανέμων, βοηθάει στην αποτροπή της μετατόπισης του οχήματος σε περίπτωση δυνατού ανέμου από τα πλάγια) είναι μερικά μόνο από τα διαθέσιμα στον βασικό του εξοπλισμό. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία εξατομίκευσης με την προσθήκη εξοπλισμού ή αξεσουάρ (ράφια ή ράγες μεταφοράς).