«Μεσογειακό» τζιν από την ποτοποιία Μελισσανίδη. 

«Μεσογειακό» τζιν λανσάρει τους επόμενους μήνες η Ποτοποιία – Αποσταγματοποιία Μελισσανίδη με στόχο να κατακτήσει την ελληνική αλλά και τη διεθνή αγορά.

Tο τζιν θα φτιάχνεται στην Ελλάδα αλλά θα είναι μεσογειακό, θα χρησιμοποιηθούν δηλαδή για την παρασκευή του εκλεκτοί καρποί και βότανα από όλη τη Μεσόγειο. Ενδεικτικά, λεβάντα από τη Γαλλία, χαμομήλι από την Κύπρο, μανταρίνι από το Μαρόκο, μαστίχα από την Ελλάδα, ρίζα Ίριδας από την Ιταλία και πορτοκάλι από την Ισπανία. Tο νέο προϊόν θα λανσαριστεί στην αγορά τον Μάρτιο με την επωνυμία Mataroa.

Στο portfolio της Ποτοποιίας – Αποσταγματοποιίας Μελισσανίδη ανήκουν το Ούζο και το Τσίπουρο Αρχοντικό και το ξύδι Λιαστό.

Το Τσίπουρο Αρχοντικό παράγεται από εξαιρετική πρώτη ύλη, την μοναδική τοπική ποικιλία σταφυλιού αμάσι ή όψιμο Αλμωπίας μιας περιοχής με πολυετή παράδοση και κουλτούρα στην απόσταξη τσίπουρου. Η επιλεγμένη ποικιλία είναι υψηλόβαθμη στις αλκοόλες της και για τον λόγο αυτό δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα στην απόσταξη. Το σταφύλι της είναι λευκό και κατάλληλο για οινοποίηση. Η απόσταξη αυτής της μοναδικής σε δυναμική πρώτης ύλης πραγματοποιείται σε μικρούς χάλκινους άμβυκες, μέθοδος που εξασφαλίζει απόλυτο έλεγχο της παραγωγής και πολύ ποιοτικό αποτέλεσμα.

Το Ούζο Αρχοντικό παράγεται εξ αποστάξεως 100% στην περιοχή της Αλμωπίας με προσεκτικά επιλεγμένο γλυκάνισο από τη γη της Μακεδονίας, και συγκεκριμένα από τη Χαλκιδική και το Αμύνταιο. Παραμένει ιδιαίτερα μυρωδάτο και γλυκόπιοτο, με την ίδια συνταγή από το 1924. Συνολικά 14 βότανα και εκλεκτοί καρποί συναποστάζονται σε μικρούς χάλκινους άμβυκες με αγάπη, μεράκι και την παράδοση τριών γενεών. Εφαρμόζεται παραδοσιακή απόσταξη έξι ωρών και το κρυστάλλινο νερό από τις πηγές του Καϊμακτσαλάν, προσδίδει τη μοναδικότητα του Ούζου Αρχοντικό.

To Ξύδι Λιαστό παράγεται σε τέσσερις μορφές. Βαλσάμικο ερυθρό από την ποικιλία σταφυλιών μαυροδάφνη, βαλσάμικο λευκό από την ποικιλία σταφυλιών μοσχάτο, ξύδι από λευκό κρασί και ξύδι από κόκκινο κρασί από εκλεκτές ποικιλίες σταφυλιών.