Η ΜΕΒΓΑΛ ολοκλήρωσε με επιτυχία την τελευταία φάση της μεγάλης επένδυσης για την επέκταση της δυναμικότητας του τυροκομείου της, η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Δράσης «Οικονομικός μετασχηματισμός αγροτικού τομέα» και του υποέργου «Καινοτομία και πράσινη μετάβαση στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων» του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας – Ελλάδα 2.0.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης ανήλθε σε 12.461.223,26 ευρώ, εκ των οποίων 5.607.550,48 ευρώ χρηματοδοτήθηκαν μέσω δημόσιας ενίσχυσης από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η νέα επένδυση συμβάλλει στην παραγωγή προϊόντων υψηλότερης ποιότητας, αυξάνει σημαντικά την παραγωγική ικανότητα του τυροκομείου, βελτιώνει τη διαδικασία διαχωρισμού ορού τυροπήγματος, ενώ μειώνει τις απώλειες προϊόντος. Παράλληλα, ενισχύει την ενεργειακή αποδοτικότητα, περιορίζοντας την κατανάλωση ενέργειας ανά μονάδα παραγωγής.
Η αύξηση της δυναμικότητας κρίθηκε απαραίτητη, ώστε η εταιρεία να μπορεί να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για φέτα ΠΟΠ, ενισχύοντας τη θέση του εθνικού προϊόντος τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στις διεθνείς αγορές. Επιπλέον, η επένδυση συμβάλλει στην ενίσχυση της ελληνικής κτηνοτροφίας, προβάλλοντας παράλληλα τη τεχνολογική καινοτομία στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος Χατζάκος, τόνισε: «Η πίστη της ΜΕΒΓΑΛ στη φέτα είναι σταθερή και διαχρονική. Από το 1950, όταν ξεκινήσαμε ως τυροκομική μονάδα, μέχρι σήμερα, συνεχίζουμε να επενδύουμε στην καινοτομία, την ποιότητα και την εξωστρέφεια. Ήμασταν η πρώτη εταιρεία που παρουσίασε επώνυμη συσκευασμένη φέτα στην αγορά, και παραμένουμε αφοσιωμένοι στην ενίσχυση της ελληνικής παραγωγής και της διεθνούς παρουσίας του κλάδου».
 
 


















