Αδειάζει η εφορία τον

Ο «εφοριακός της γειτονιάς» ταξιδεύει στο Αιγαίο.

Ο θεσμός του «εφοριακού της γειτονιάς» τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, προκειμένου να δώσει λύση στα προβλήματα που δε μπορούν να επιλυθούν μέσω taxis και να βοηθήσει τους φορολογουμένους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

Η επιχείρηση, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, θα ξεκινήσει από τα νησιά Πάτμο, Λειψούς, Αγαθονήσι και Σύμη, όπου:

  • Θα συσταθούν κινητά συνεργεία εξυπηρέτησης φορολογουμένων, τα οποία σε συνδυασμό με τους δήμους θα ενημερώνουν το κοινό.
  • Στη συνέχεια εξετάζεται το ενδεχόμενο να εγκατασταθούν ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε συγκεκριμένους χώρους, όπου, μέσω skype, οι φορολογούμενοι θα συνδέονται με την εφορία τους ή τα κεντρικά της ΑΑΔΕ και θα έχουν τη δυνατότητα να ζητούν βοήθεια για θέματα της φορολογικής νομοθεσίας, που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα κατά τόπους γραφεία εξυπηρέτησης φορολογουμένων. Τα ερωτήματα θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά και η απάντηση θα λαμβάνεται εντός 24ώρου από την αρμόδια διεύθυνση, που θα συσταθεί στην ΑΑΔΕ.
  • Θα δημιουργηθούν 4 φορολογικοί οδηγοί με τις εξής θεματικές ενότητες:
  1. Αγορά και πώληση ακινήτων.
  2. Ζητήματα που αφορούν σε μισθωτούς υπαλλήλους.
  3. Πρώτη φορά φορολογούμενος.
  4. Πώς μπορώ να πληρώσω τους φόρους.που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα κατά τόπους γραφεία εξυπηρέτησης φορολογουμένων. Τα ερωτήματα θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά και η απάντηση θα λαμβάνεται εντός 24ώρου από την αρμόδια διεύθυνση, που θα συσταθεί στην ΑΑΔΕ.