Προϊόντα με

Προϊόντα με «άρωμα» Ελλάδας ξεχωρίζουν στην κινέζικη αγορά.

Προτίμηση στα ελληνικά προϊόντα παρατηρείται στην κινέζικη αγορά, η οποία επιβεβαιώνεται από τη διάκριση του κρητικού φυσικού μεταλλικού νερού ZARO’S σε διεθνή διαγωνισμό για τα καλύτερα εμφιαλωμένα νερά.

Αναλυτικότερα, το ελληνικό προϊόν ξεχώρισε στην κατηγορία των ανθρακούχων νερών, ενώ η βράβευση έγινε στο πλαίσιο της Waterexpo της Γκουανγκτσού, που αποτελεί τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση για υψηλής ποιότητας πόσιμο νερό στην Κίνα.

Το κρητικό νερό ανταγωνίζεται σπουδαία νερά που έχουν και τη μερίδα του λέοντος στις εισαγωγές στη χώρα, όπως το Evian, το Perrier και το San Pelegrino. Τονίζεται ότι η Κίνα είναι πρώτη παγκοσμίως στην αγορά εμφιαλωμένου νερού, που συνεχώς αυξάνεται. Υπολογίζεται ότι έως το 2020, η ετήσια κατανάλωση του νερού θα φτάσει τους 49 εκατ. τόνους.

Το 2019 η ΖΑΡΟΣ προχώρησε σε επένδυση ύψους 5 εκατ. ευρώ με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. «Η νέα επένδυση εξασφαλίζει αυξημένη κατά 35% παραγωγική ικανότητα και συγκεκριμένα δυνατότητα να παράγει επιπλέον 23.000 φιάλες νερού την ώρα».

Σημειώνεται ότι κύκλος εργασιών του 2018 ανήλθε σε 13,634 εκατ. ευρώ έναντι 11,807 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση, παρουσιάζοντας αύξηση 15,5%, ενώ η αύξηση στις εξαγωγές ξεπέρασε το 40%.