Πρόστιμα 25.100 ευρώ και 4 αναστολές λειτουργίας σε επιχειρήσεις επιβλήθηκαν για μη τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Κεντρική Μακεδονία, κατά τη διάρκεια των ελέγχων της ΔΙΜΕΑ, ενώ στους ελέγχους για παρεμπόριο επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 24.500 ευρώ.

Αναλυτικότερα, το χρονικό διάστημα από 11 Φεβρουαρίου έως και 13 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν από τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) 107 έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού, σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Κεντρική Μακεδονία. Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 20.100 ευρώ και τρεις αναστολές λειτουργίας για 45 ημέρες συνολικά για μη τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων λειτουργίας της αγοράς.

Επισημαίνεται ότι και την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022 η υπηρεσία επέβαλε και μια ακόμα αναστολή λειτουργίας για δεκαπέντε ημέρες και πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ σε ένα κατάστημα παροχής υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής για μη ανάπτυξη διαχωριστικού πετάματος-plexiglass στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.