Πρόστιμα από 300 ως 1800 ευρώ για παραβάσεις

Πρόστιμα 45.000 ευρώ κατά την περίοδο των εορτών.

Πολλαπλοί έλεγχοι κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την πάταξη των φαινομένων αισχροκέρδειας διενεργήθηκαν στην Αττική.

Ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος τέθηκε επικεφαλής ελεγκτικού κλιμακίου στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών, σημείωσε ότι η Περιφέρεια δηλώνει παρούσα με απόλυτη προτεραιότητα την προστασία του καταναλωτή, τονίζοντας τη βαρύτητα της συγκεκριμένης περιοχής, καθώς διαπιστώθηκαν αρκετές παραβάσεις σε καταστήματα. Παράλληλα με τους ελέγχους, πρόσθεσε, η Περιφέρεια μερίμνησε και για την πραγματοποίηση απολυμάνσεων σε εγκαταλελειμμένα κτίρια της περιοχής.

Το κλιμάκιο, υπό τον συντονισμό του αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα, Γιώργου Δημόπουλου, πραγματοποιεί καθημερινά περισσότερους από 100 έλεγχους σε χώρους εστίασης, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και πάσης φύσεως χώρους τροφίμων και ποτών, όπως επίσης και στα κυλικεία του ΚΤΕΛ. Με αφορμή το κλίμα των ημερών, ο κ. Δημόπουλος επισήμανε ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας εντατικοποιούν τους ελέγχους όλο το διάστημα των εορτών στη Βαρβάκειο Αγορά, καθώς «όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίζει με την υγεία των καταναλωτών».

Σημειώνεται, ότι από τις 2 Δεκεμβρίου τα κλιμάκια της Διεύθυνσης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής διαπίστωσαν 40 παραβάσεις και επέβαλλαν πρόστιμα ύψους 44.500 ευρώ σε 494 ελέγχους που πραγματοποίησαν.

Από την πλευρά της, η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής έχει πραγματοποιήσει 644 ελέγχους, κατά τους οποίους διαπιστώθηκαν δέκα παραβάσεις.