Στο δικαστήριο η Δανία για την

«Τσουχτερές» θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι τιμές της φέτες στην αγορά, αφού το εθνικό τυρί της Ελλάδος πωλείται σήμερα περίπου 13 με 14 ευρώ το κιλό. Πρόκειται για μια ραγδαία αύξηση στην τιμή του δημοφιλούς τυροκομικού, αφού σε κάποιες περιπτώσεις κοστίζει περισσότερο από το μοσχάρι.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε τις μεγάλες αυξήσεις που παρατηρούνται στα καταστήματα, αναφέροντας: «Η φέτα ανεβαίνει για έναν πολύ απλό λόγο, λόγω της αυξήσεως του κόστους παραγωγής, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη. Αυτό έχει αποτέλεσμα να έχει μειωθεί πάρα πολύ η παραγωγή γάλακτος. Όταν μειώνεται η παραγωγή γάλακτος, αυξάνεται η τιμή γάλακτος. Το γάλα είναι η βασική πρώτη ύλη της φέτας, έτσι αυξάνεται και η τιμή της φέτας.

Η φέτα έχει φέτος την υψηλότερη τιμή που είχε ποτέ. Αυτό έχει και καλές επιπτώσεις, δεν είναι μόνο κακό για την Ελλάδα. Η φέτα είναι βασικό εξαγώγιμο προϊόν, το πουλάμε σε ακριβότερη τιμή, οι γαλακτοπαραγωγοί φέτος παίρνουν τις καλύτερες τιμές γάλακτος που έχουν δει εδώ και 40 χρόνια, άρα έχει και τη θετική πλευρά. Αλλά έχει και την αρνητική, ότι αυξάνεται πολύ στο ράφι. Γι’ αυτή την αρνητική πλευρά δίνουμε το καλάθι του νοικοκυριού».