Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές του Πάσχα, η αγορά του τσουρεκιού παραμένει ιδιαίτερα ενεργή, με τις τιμές να κινούνται στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Το απλό τσουρέκι διαμορφώνεται στα 12-14 ευρώ το κιλό, επιλέγεται από το 95% των ελληνικών νοικοκυριών, ενώ το σοκολατένιο κυμαίνεται μεταξύ 15-18 ευρώ το κιλό. Η κίνηση, μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη, ήταν υποτονική, με τους αρτοποιούς να παρακολουθούν προσεκτικά τις παραγγελίες και να προσαρμόζουν ανάλογα την παραγωγή τους, περιμένοντας την κορύφωση της ζήτησης τη Μεγάλη Πέμπτη. Εκείνη την ημέρα πραγματοποιείται περίπου το 50-60% του συνολικού πασχαλινού τζίρου, καθώς οι καταναλωτές αγοράζουν τσουρέκια για προσωπική χρήση, δώρα ή για τις βαφτίσεις των νονών και των βαφτιστήρων.
Η συγκρατημένη κίνηση φέτος οφείλεται στη γενικότερη οικονομική πίεση που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά, καθώς η μειωμένη αγοραστική δύναμη και η γεωπολιτική αστάθεια κάνουν τους καταναλωτές πιο επιφυλακτικούς. Παρά την υποτονική ζήτηση, οι αρτοποιοί και οι προμηθευτές διατηρούν σταθερές τις τιμές σε σχέση με πέρσι, προσφέροντας μια μορφή «ευχαριστίας» προς τους καταναλωτές.
Την ίδια ώρα, η αγορά τσουρεκιού στα μίνι μάρκετ παραμένει βιώσιμη, με περιορισμένα περιθώρια κινδύνου για τα καταστήματα, εφόσον η ζήτηση κορυφωθεί τις επόμενες μέρες. Τα μικρά καταστήματα που προγραμματίζουν σωστά την παραγγελία και τη διαχείριση των αποθεμάτων τους μπορούν να επωφεληθούν σημαντικά από την πασχαλινή περίοδο, καλύπτοντας τις ανάγκες των πελατών τους και διατηρώντας ικανοποιητικά κέρδη.

















