Η εταιρεία Ante Inc, που ανήκει στους Γιάννη, Θανάση, Κώστα και Άλεξ Αντετοκούνμπο, ενώνει τις δυνάμεις της με τα Ελληνικά Οινοποιεία, (Hellenic Wineries), μια εταιρεία συμμετοχών η οποία το 2022 εξαγόρασε την Μπουτάρη Οινοποιεία.

Όπως ανακοινώθηκε η οικογένεια Αντετοκούνμπο θα αποκτήσει περίπου το 10% των Ελληνικών Οινοποιείων, δείχνοντας ενδιαφέρον της για τη γεωργία, την εξαγωγή ελληνικών προϊόντων διεθνώς και την επιθυμία να υποστηρίξει την ανάπτυξη ενός ιστορικού τομέα όπως αυτός της οινοποίησης.

Η απόφαση των Αντετοκούνμπο «αντικατοπτρίζει την αφοσίωσή τους να έχουν θετικό αντίκτυπο στην πατρίδα τους, την Ελλάδα. Υποστηρίζοντας την ανάπτυξη της βιομηχανίας κρασιού και εμφιαλωμένου νερού, διασφαλίζουν τη διατήρηση ενός παραδοσιακού και πολιτιστικά σημαντικού τομέα προϊόντων, που αποτελούν μέρος της κληρονομιάς της Ελλάδας εδώ και αιώνες» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η συνεργασία μεταξύ της οικογένειας Αντετοκούνμπο και των Ελληνικών Οινοποιείων υπό τη διοίκηση του Ηλία Γεωργιάδη, ο οποίος έχει επενδύσει στην Ελλάδα και σε real estate ελέγχοντας την εισηγμένη εταιρεία επενδύσεων ακίνητης περιουσίας PREMIA Properties, έχει σκοπό να μεταμορφώσει την ελληνική βιομηχανία κρασιού και εμφιαλωμένου νερού, συνδυάζοντας την επιδίωξη της ποιότητας με ένα παγκόσμιο όραμα.