ληστής, σούπερ, μάρκετ

Οι αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν πως συνέλαβαν χθες 3 Αυγούστου ημεδαπό,  έπειτα από διάπραξη ένοπλης ληστείας χθες το μεσημέρι, σε κατάστημα σούπερ μάρκετ στην περιοχή των Οινοφύτων Βοιωτίας.  Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ σε περιοχή της Αττικής, έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, προέκυψε ότι ο συλληφθείς είχε διαπράξει 8 ακόμη ένοπλες ληστείες, κυρίως σε καταστήματα σούπερ μάρκετ, περιοχών της Βοιωτίας και της Εύβοιας  Η λεία που αποκόμισε υπερβαίνει τις 9.000 ευρώ. Κατά τη διάρκεια της παράνομης και εξακολουθητικής δράσης του, φορούσε κράνος μοτοσικλέτας ή καπέλο τύπου τζόκεϊ και ιατρική μάσκα, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν πιστόλι τύπου replica , Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ηρωίνη, κοκαΐνη, κινητό τηλέφωνο, καθώς και ενδύματα και υποδήματα που φορούσε κατά την διάπραξη των ληστειών  Όπως διακριβώθηκε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς το χρονικό διάστημα από 27-01 έως και 31-07-2020, είχε διαπράξει επιπλέον οκτώ 8 ένοπλες ληστείες σε περιοχές της Βοιωτίας και της Εύβοιας και συγκεκριμένα:

  •  4 ληστείες σε καταστήματα σούπερ μάρκετ περιοχών της Βοιωτίας (δύο στο Δήλεσι και από μία σε Σχηματάρι και Οινόφυτα),
  •  3 ληστείες σε καταστήματα σούπερ μάρκετ περιοχών της Παραλίας Αυλίδας Ευβοίας, καθώς και
  •  1 ληστεία σε αρτοποιείο, στο Δήλεσι Βοιωτίας.

Κατά τη διάρκεια της παράνομης και εξακολουθητικής δράσης του, φορούσε κράνος μοτοσικλέτας ή καπέλο τύπου τζόκεϊ και ιατρική μάσκα, με σκοπό να καλύπτει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ενώ η λεία που απέσπασε, με την απειλή πιστολιού, υπερβαίνει τις (9.000) ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  •  πιστόλι τύπου replica ,
  •  προστατευτικό κράνος μοτοσικλέτας και καπέλο τύπου τζόκεϊ,
  •  ενδύματα και υποδήματα, που ομοίως φορούσε κατά τη διάπραξη των ληστειών.

Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και για διάπραξη κλοπής. Εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις. Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.