Το χοιρινό στην πρώτη θέση και για τα Χριστούγεννα του 2018

Το χοιρινό στην πρώτη θέση και για τα Χριστούγεννα του 2018

Σε καλά επίπεδα κινήθηκε φέτος η κεντρική ανοιχτή αγορά τροφίμων στη Θεσσαλονίκη, με τη ζήτηση σε κρέατα, οπωροκηπευτικά και είδη ψυγείου να είναι αυξημένη και να παρατηρείται αξιοσημείωτη στροφή των καταναλωτών σε προϊόντα vegan διατροφής.

Μεγάλη ζήτηση είχαν το κρέας, με πρωταγωνιστή το χοιρινό, και τα οπωροκηπευτικά, που είχαν καλύτερες τιμές φέτος λόγω καιρού και μεγάλου ανταγωνισμού, ενώ πολλοί καταναλωτές αναζήτησαν εναλλακτικά προϊόντα, όπως φιλέτα σόγιας και πρωτεΐνης σταριού.

«Βασιλιάς» στα κρέατα αναδεικνύεται για το χριστουγενιάτικο τραπέζι το χοιρινό, όπως σημείωσε και ο γ.γ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρεοπωλών και πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Ν. Θεσσαλονίκης, Σάββας Κεσίδης σε κάθε μορφή από πανσέτα, ψαρονέφρι, ρολό έως πιο σύνθετα, όπως ρολό γόνδολα. Δεύτερα σε ζήτηση, ήρθαν τα πουλερικά και τρίτο στις προτιμήσεις το αρνάκι ή κατσικάκι με τις τιμές να παραμένουν στα ίδια επίπεδα.

Παρά την πτώση του τζίρου που χαρακτήριζε την αγορά κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς, η κίνηση τις ημέρες των εορτών ήταν αυξημένη, ιδιαίτερα τις τέσσερις τελευταίες μέρες των Χριστουγέννων, με τους καταναλωτές να κάνουν προσπάθειες για οικονομικές αγορές.