Οι θερμοκρασίες ήδη κυμαίνονται σε πρωτοφανή επίπεδα για την εποχή και αρκετοί είναι οι καταναλωτές που αναζητούν μια «ανάσα» δροσιάς στις παραλίες. Ωστόσο, οι τιμές -ειδικά στις οργανωμένες πλαζ- είναι απαγορευτικές για τη μέση ελληνική οικογένεια, η οποία χρειάζεται ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, προκειμένου να περάσει μια μέρα στη θάλασσα.

Το υψηλό κόστος για ξαπλώστρες, ομπρέλα, καφέδες και snacks έχει οδηγήσει αρκετούς καταναλωτές να καταφεύγουν στις παραλίες με το δικό τους εξοπλισμό και τις δικές τους προμήθειες. Το γεγονός αυτό αποτελεί ευκαιρία για τα μίνι μάρκετ που βρίσκονται κοντά σε παραθαλάσσιους προορισμούς, αφού μπορούν να προσφέρουν σε λογικές τιμές τα προϊόντα που θα καλύψουν τις ανάγκες των λουομένων. 

Στην πρώτη γραμμή μπαίνουν οι κωδικοί που μπορούν να γεμίσουν το ψυγείο θαλάσσης, όπως είναι τα νερά, τα αναψυκτικά, οι μπίρες, οι χυμοί και τα ready to drink ροφήματα καφέ, ενώ σημαντικά είναι και τα snacks, αφού οι περισσότεροι προμηθεύονται κρύα σάντουιτς, φρούτα, παγωτά, κράκερς ή μπισκότα.