Τριπλή συνεργασία για τη στήριξη των ΜμΕ

Τριπλή συνεργασία για τη στήριξη των ΜμΕ. 

Στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στοχεύει η Επιχειρησιακή Συμφωνία που υπέγραψαν το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο πρόεδρος του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ), Θωμάς – Φωκίων Αλγιανάκογλου.

Αναλυτικότερα, η περιφερειάρχης έκανε λόγο για μία «σπουδαία προσπάθεια στήριξης της περιφερειακής επιχειρηματικότητας και της συνεργατικής οικονομίας, στήριξης της παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου». Η ίδια τόνισε πως πρόκειται για μία προσπάθεια αποτέλεσμα τριπλής συνέργειας. «Συνέργειας της Περιφέρειας Αττικής με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθη Γιαννακίδη, με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτη Κορκολή και με τον Πρόεδρο του ΕΦΕΠΑΕ, Θωμά – Φωκίωνα Αλγιανάκογλου». «Και αυτή η προσπάθεια αφορά δύο καλά νέα», επισήμανε η Περιφερειάρχης.

«Το πρώτο καλό νέο είναι η επιχειρηματική συμφωνία της Περιφέρειας για την εκχώρηση της διαχείρισης από τον Ενδιάμεσο Φορέα, δράσεων επιχειρηματικότητας ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ. Δράσεις που σχετίζονται με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, με τις νέες τεχνολογίες της πληροφορίας, με την κατάρτιση ανέργων αλλά και εργαζόμενων, με την κοινωνική και την αλληλέγγυα οικονομία».

«Το δεύτερο καλό νέο έχει να κάνει με την έκδοση πρόσκλησης ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, με αποκλειστικό στόχο τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, με την αποζημίωση και την ενίσχυση των επιχειρήσεων, στις περιοχές της Μάνδρας, των Μεγάρων, της Ραφήνας και του Μαραθώνα, που επλήγησαν από τις πρόσφατες θεομηνίες», ανακοίνωσε η Ρένα Δούρου. «Δεν σταματάμε εδώ. Συνεχίζουμε αθόρυβα και δυνατά, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για τη στήριξη όλων των μορφών υγιούς επιχειρηματικότητας στην Αττική, για το καλό του τόπου», συνέχισε η ίδια.