Βάζουν

Βάζουν «χέρι» οι Γερμανοί σε ελληνική φέτα.

Σε γερμανικά χέρια πέρασε το 25% της εταιρείας Greek Family Farm, μετά από την εξαγορά του ποσοστού από τη Hochland, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Πιο συγκεκριμένα, η συμφωνία, που υπογράφηκε πριν από μερικές ημέρες, τελεί υπό την έγκριση της γερμανικής επιτροπής ανταγωνισμού και αναμένεται να δοθεί έγκριση έως τα τέλη Ιανουαρίου, χωρίς ωστόσο να έχει αποκαλυφθεί το ύψος του τιμήματος.

Η εξαγορά του 25% αποτελεί εξέλιξη της συνεργασίας των δύο εταιρειών, καθώς η  Greek Family Farm (Κτηνοτροφική Μαγνησίας) παράγει για λογαριασμό της γερμανικής Hochland, φέτα με το brand «Patros». Το 75% όμως του μετοχικού κεφαλαίου και το management θα παραμείνει στους μετόχους της Greek Family Farm.

Με τη συμφωνία αυτή, η Hochland εξασφαλίζει την προμήθεια της αυθεντικής ελληνικής φέτας, ενώ η Κτηνοτροφική Μαγνησίας θα επωφεληθεί από την τεχνογνωσία της γερμανικής εταιρείας.

Η Greek Family Farm διαθέτει τυροκομείο δυναμικότητας 5.500 τόνων ετησίως, για την παραγωγή φέτας ΠΟΠ, βιολογικής φέτας ΠΟΠ και κατσικίσιου τυριού, δικές της εκτάσεις για την παραγωγή βιολογικών ζωοτροφών, δικά της πρόβατα και συνεργάζεται με 1.000 παραγωγούς.