Ελληνικό παντοπωλείο μέσα στο Σκλαβενίτη

Ελληνικό παντοπωλείο μέσα στο Σκλαβενίτη. 

Ένα παντοπωλείο, που συγκεντρώνει εκλεκτά προϊόντα παραγωγών από όλα τα μέρη της Ελλάδας άνοιξε τις πύλες του στο σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» με πρωτοβουλία του περιοδικού «Γαστρονόμος» και στοχεύει να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας.

Πιο συγκεκριμένα, το κατάστημα λειτουργεί μέσα στο περιβάλλον του Σκλαβενίτη στο εμπορικό κέντρο Avenue (Κηφισίας 41-43, Μαρούσι) με προοπτική για περαιτέρω ανάπτυξη και άλλων σημείων πώλησης. Η ιδέα είναι να δημιουργηθεί ένα βήμα για τους μικρούς παραγωγούς, που συναντούν οι άνθρωποι του Γαστρονόμου κατά την έρευνά τους στο χώρο όλα αυτά τα χρόνια και να στηρίξουν την προσπάθειά τους για «άνοιγμα«στην αθηναϊκή αγορά.

Η γκάμα των προϊόντων πολύ μεγάλη. Όσπρια φετινής εσοδείας, βιολογικής καλλιέργειας και ολοκληρωμένης διαχείρισης. Ρύζια από τη Βόρεια Ελλάδα, μεγάλη ποικιλία από ζυμαρικά, τραχανάδες, κους κους και πλιγούρια από επιλεγμένους συνεταιρισμούς, τρούφα Γρεβενών, ολόκληρη, αλλά και σε φέτες, αποξηραμένα αυτοφυή μανιτάρια, έτοιμες σάλτσες είτε για ντιπ είτε για ζυμαρικά, εκλεκτά μέλια απ’ όλη την Ελλάδα. Βότανα και μυρωδικά μεγαλωμένα σε 1.430 μ. υψόμετρο και χειροποίητοι παραδοσιακοί χαλβάδες. Γλυκά του κουταλιού, ιδιαίτερες μαρμελάδες και ψωμί με προζύμι και ελαιόλαδο.

Και εδώ η ποικιλία είναι μεγάλη και η επιλογή πολύ προσεκτική. Αλλά και ελιές θρούμπες Θάσου, Καλαμών, δαμασκηνοελιές, χονδροελιές. Ελιές φυσικής ωρίμασης, χωρίς χημικά. Παραδοσιακά τυριά απ’ όλη την Ελλάδα, καθώς και γιαούρτια αιγοπρόβεια και κατσικίσια, κρέμες και ρυζόγαλα και αυγά ελευθέρας βοσκής από τη Νάξο. Πέστροφα και σολομός απ’ τον Ταΰγετο, και εκλεκτό κρέας από τα Ακαρνικά Όρη.

Προς το παρόν, το παντοπωλείο του Γαστρονόμου έχει 1.159 προϊόντα από 130 παραγωγούς, αν και η λίστα μεγαλώνει.