Αύξηση μεριδίων για τις μπύρες των ΕΖΑ και ΖΜΘ

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών και τα μέλη της δίνουν ραντεβού με το κοινό το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2025, στο πλαίσιο της δράσης «Ανοιχτά Ζυθοποιεία». Για έκτη συνεχή χρονιά, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου αφιερώνεται στη γνωριμία με την μπύρα, την ιστορία και τον κόσμο της ζυθοποίησης. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά σημαντικές ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες της Ελλάδας. Όσοι συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία:

  • Να ανακαλύψουν την παράδοση και τα χαρακτηριστικά της μπύρας.

  • Να ενημερωθούν για τα στάδια παραγωγής και τις πρώτες ύλες.

  • Να συνομιλήσουν με τους ζυθοποιούς και να μάθουν τα «μυστικά» τους.

  • Να δοκιμάσουν διαφορετικές ετικέτες και γεύσεις.

Στη δράση λαμβάνουν μέρος, μεταξύ άλλων:

  • Αθηναϊκή Ζυθοποιία (Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη)

  • Ζυθοποιία Πηνειού ΑΕ (Λάρισα)

  • Ικαριακή Ζυθοποιία (Ικαρία)

  • Κρητικές Ζυθοποιίες – Ζηδιανάκης (Ηράκλειο)

  • Κρητική Ζυθοποιία (Χανιά)

  • Μικροζυθοποιία Κυκλάδων (Τήνος)

  • Local Streets Beer (Βόλος)

  • Μικροζυθοποιία Μυκόνου (Μύκονος)

  • Septem (Ωρολόγιο Αυλωναρίου, Εύβοια)

  • Ολυμπιακή Ζυθοποιία (Ριτσώνα, Εύβοια)

  • Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκη)

  • Siris Craft Brewery (Σέρρες)

Οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν στους χώρους παραγωγής και εμφιάλωσης, να παρακολουθήσουν γευσιγνωσίες με καθοδήγηση ειδικών, να δοκιμάσουν νέες αλλά και ήδη γνωστές ετικέτες, καθώς και φρέσκια μπύρα κατευθείαν από το καζάνι. Η είσοδος και η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες είναι δωρεάν.