Η Nestlé ανακοίνωσε ότι επεκτείνει την ανάκληση παρτίδων του βρεφικού γάλακτος Guigoz, μετά τη μείωση από τη Γαλλία του επιτρεπόμενου ορίου της τοξίνης κερεουλίδη. Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) συνέστησε τη Δευτέρα τη μείωση του ορίου στο ήμισυ, λόγω πιθανών επιπτώσεων στην υγεία.
Η κερεουλίδη, που μπορεί να προκαλέσει ναυτία και εμετό, βρέθηκε σε συστατικά προερχόμενα από εργοστάσιο στην Κίνα, το οποίο προμηθεύει βρεφικό γάλα σε πολλές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Nestlé, η Danone και η Lactalis. Η ανίχνευσή της οδήγησε σε ανακλήσεις σε δεκάδες χώρες και σε αυξημένη ανησυχία στους γονείς.
Στην ανακοίνωσή της, η Nestlé τόνισε ότι, καθώς οι μέθοδοι ανάλυσης της κερεουλίδης έχουν βελτιωθεί, προχωρά σε οικειοθελή ανάκληση νέας παρτίδας του Guigoz, πέρα από αυτές που είχαν ήδη ανακληθεί.

















