τραπεζικοί λογαριασμοί των επιχειρήσεων

«Αδειάζουν» οι τραπεζικοί λογαριασμοί των επιχειρήσεων

Υποχώρηση κατά 79 εκατ. ευρώ σημείωσαν το μήνα Νοέμβριο οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), ενώ τα νοικοκυριά και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα κατάφεραν να αυξήσουν τις καταθέσεις τους κατά 60 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ΤτΕ, το σύνολο των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες διαμορφώθηκε στα 147,723 δισ. ευρώ τον Νοέμβριο. Οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα περιορίστηκαν στα 131,385 δισ. ευρώ, από 131,484 δισ. ευρώ ένα μήνα νωρίτερα.

Νέα υποχώρηση κατά 140 εκατ. ευρώ σημειώθηκε στις τραπεζικές καταθέσεις των επιχειρήσεων, οι οποίες περιορίστηκαν στα 23,667 δισ. ευρώ τον Νοέμβριο, από 23,810 δισ. ευρώ ένα μήνα νωρίτερα. Είχε προηγηθεί μείωση των καταθέσεων των επιχειρήσεων κατά 283 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής τους μειώθηκε έτσι στο 5% τον Νοέμβριο, έναντι 6,6% τον προηγούμενο μήνα. Εντούτοις, οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αυξήθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα. Η αύξηση ήταν της τάξεως των 101 εκατ. ευρώ και είχε προηγηθεί αύξηση κατά 374 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο.