Αύξηση 45% στις πληρωμές με POS

Τα POS μπορεί να συνεχίζουν να δημιουργούν προβλήματα στα μίνι μάρκετ και τα καταστήματα της μικρής λιανικής, αλλά η «βαρύτητά» τους στην αγορά μεγαλώνει. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία της Mastercard, σημειώνεται εντυπωσιακή αύξηση στη χρήση καρτών από τους Έλληνες καταναλωτές.

Πιο συγκεκριμένα και με βάση με τις εκτιμήσεις της Mastercard, ο όγκος συναλλαγών με κάρτα κατέγραψε αύξηση 45% το 2017 (σε σύγκριση με το 2016) ενώ η μέση αξία συναλλαγής με κάρτα μειώθηκε περίπου κατά 35% (σε σύγκριση με το 2015), αποδεικνύοντας ότι οι Έλληνες έχουν υιοθετήσει πλέον τις ηλεκτρονικές πληρωμές και για τις καθημερινές αγορές χαμηλότερης αξίας.

Αν και τα παραπάνω στοιχεία είναι ενθαρρυντικά, υπάρχει ακόμα σημαντικό περιθώριο για περαιτέρω ανάπτυξη των ηλεκτρονικών πληρωμών, σύμφωνα με τη Mastercard, όπως ανέφερε και η country manager της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Άσπα Παλημέρη, με αφορμή το ετήσιο Innovation Forum Athens 2018, με θέμα «Empoweringy out o the Digital Economy», που διοργάνωσε η εταιρεία.