Η τάση των vegan προϊόντων σε σούπερ και μίνι μάρκετ είναι τόσο μεγάλη στο εξωτερικό, που πλέον υπάρχουν και πολλά μεγάλα καταστήματα, τα οποία διαθέτουν μόνο φυτικές επιλογές.

Στη Γερμανία άνοιξε μάλιστα και το πρώτο πλήρως vegan σούπερ μάρκετ, από την κορυφαία «αλυσίδα» REWE, η οποία και ετοιμάζεται να αλλάξει την αγορά με το νέο κατάστημα στο Βερολίνο.

Τα σούπερ μάρκετ REWE διαθέτουν ήδη περίπου 1.400 vegan προϊόντα στα αποθέματά τους, ενδεικτικό και της ζήτησης για είδη φυτικής προέλευσης στη χώρα, αλλά το νέο κατάστημα έχει διπλασιάσει σχεδόν την γκάμα των κωδικών.

Ο νέος χώρος ονομάζεται Rewe Fully Plant-Based και φιλοξενεί πάνω από 2.700 προϊόντα από περισσότερες από 300 μάρκες. Κατά την είσοδό τους, τα πρώτα προϊόντα που συναντούν οι επισκέπτες είναι τα φρούτα και τα λαχανικά και αμέσως μετά ακολουθεί ένα salad bar και ο πάγκος για vegan σούσι. Αυτή είναι μια σκόπιμη κίνηση, καθώς ο έμπορος λιανικής στοχεύει όχι μόνο σε vegan ή flexiterians καταναλωτές, αλλά θέλει να αποτελέσει επίσης, ένα σημείο επαφής για τους ανθρώπους που κάνουν τις καθημερινές τους αγορές και τους ντόπιους και τους τουρίστες, οι οποίοι θέλουν να πάρουν ένα σνακ ή ένα ρόφημα πριν πάνε σε δουλειές ή πίσω στο σπίτι.

Στα ψυγεία θα βρει κανείς, παγωμένα smoothies, σεϊτάν και άλλα προϊόντα, ενώ η μέση του καταστήματος περιλαμβάνει φυτικά γάλατα, ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά, υλικά ψησίματος και είδη φαρμακείου. Στη συνέχεια, υπάρχει ένα σνακ μπαρ με τυριά κρέμα και φρεσκοφτιαγμένα ανοιχτά σάντουιτς, ενώ το κατεψυγμένο τμήμα έχει αρτοσκευάσματα, παγωμένα ποτά και vegan παγωτό. Το νέο αυτό κόνσεπτ στη Γερμανία φαίνεται ότι θα αποτελέσει το μέλλον σε παγκόσμιο επίπεδο.