Πάνω από 150 εκθέτες έδωσαν το «παρών» στην Athens Cannabis Expo, παρουσιάζονται πλήθος προϊόντων με κάνναβη, τα οποία και διατίθενται ήδη στο κανάλι του μίνι μάρκετ και της μικρής λιανικής.

Του Βάιου Τασούλα

Προϊόντα με κάνναβη διατίθενται ήδη σε μίνι μάρκετ

Athens Cannabis ExpoMε τη νομοθεσία να είναι πλέον στο πλευρό τους, τα προϊόντα κάνναβης έχουν αρχίσει να εισέρχονται σε μίνι μάρκετ, περίπτερα κι όλα τα καταστήματα μικρής λιανικής, προσφέροντας μία νέα γκάμα με μεγάλα περιθώρια κέρδους για τους επαγγελματίες της αγοράς. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η «οικονομία της κάνναβης» προβλέπεται να αυξηθεί ραγδαία τα αμέσως επόμενα χρόνια. Ο κλάδος των τροφίμων αποτιμάται στα 200 εκατ. ευρώ με σταθερά αυξητικές τάσεις, ενώ ο κλάδος των προϊόντων κανναβιδιόλης (CBD) εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 700% έως και το 2020, ξεπερνώντας τα 2 δισ. ευρώ. Αντίστοιχη φαίνεται ότι είναι η εικόνα και στη χώρα μας, με τον κλάδο να βρίσκεται παρά τα προβλήματα σε διαρκή ανάπτυξη και μερικά «βήματα» πριν από την… εκτόξευση.

Νέα προϊόντα λανσάρονται συνεχώς στην αγορά και τα καταστήματα της μικρής λιανικής αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τη «δυναμική» τους, τοποθετώντας τα στα ράφια τους. Κάπως έτσι, στη φετινή Athens Cannabis Expo, πάνω από 150 εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσίασαν προϊόντα που έχουν ήδη ξεκινήσει να τοποθετούνται σε παντοπωλεία, καταστήματα βιολογικών προϊόντων, αλλά και μίνι μάρκετ σε όλη τη χώρα. Το περιοδικό «Mini Market & Μικρή Λιανική» βρέθηκε και σε αυτή την εκδήλωση, για να σας προσφέρει μία εικόνα από τα νέα προϊόντα που θα μπορούσατε να εξετάσετε για τα καταστήματά σας.

Ένα από τα πιο «δυναμικά» προϊόντα στον τομέα της κάνναβης, όσον αφορά το κανάλι του μίνι μάρκετ, φαίνεται ότι είναι τα ροφήματα κι οι μπίρες. Στην έκθεση παρουσιάστηκαν η βιολογική Lager με κάνναβη από την Αυστρία, Bio Hanfbier, που εισάγεται από την εταιρεία V for vegan, αλλά και η μπίρα Canna, η οποία κι αποτελεί νέο λανσάρισμα της εταιρείας ΕC Stevia.

Ανθρακούχα αναψυκτικά από εκχύλισμα βιολογικής Κάνναβης και προσθήκη στέβιας, παράγονται στην Ελλάδα και διανέμονται σε μίνι μάρκετ από την εταιρεία Canna Hellas. Στην έκθεση παρουσιάστηκαν διάφορες γεύσεις, μεταξύ των οποίων κι η Cola, που είναι η πρώτη στην Ελλάδα με κάνναβη.

H Cannashock Greece λανσάρει στην Ελλάδα ένα από τα μεγαλύτερα brands στα προϊόντα κάνναβης, με προέλευση από την Ολλανδία. Στην έκθεση παρουσίασε μία σειρά από προϊόντα ιδανικά για μίνι μάρκετ, αφού διαθέτει μία μεγάλη γκάμα από κωδικούς σε γλυκίσματα και ψιλικά, όπως μαλλί της γριάς, σοκολάτες, γλειφιτζούρια, μπισκότα, καφέ, ποπ κορν και πολλά ακόμη προϊόντα με βασικό χαρακτηριστικό την κάνναβη.

Ένα από τα εκθέματα που έκαναν εντύπωση στην Athens Cannabis Expo ήταν κι οι αυτόματοι πωλητές με προϊόντα κάνναβης. Πρόκειται για το ιταλικό brand της Harvin, το οποίο και προτείνεται στα καταστήματα της μικρής λιανικής και στην Ελλάδα.

Προϊόντα όπως το σπορέλαιο κάνναβης, αλλά και τα μπράουνις με CDB, διατίθενται ήδη στη χώρα μας από την εταιρεία The Hempers.

Την είσοδό της στα προϊόντα κάνναβης έχει ξεκινήσει η γνωστή εταιρεία Πυθία, η οποία
αποτέλεσε και μέγα χορηγό της Athens Cannabis Expo. Σε αυτή παρουσίασε μία μεγάλη γκάμα από τα νέα της προϊόντα, μεταξύ των οποίων και χαρτάκια από φυτική κάνναβη βραδείας καύσης.