Στα ελληνικά προϊόντα επενδύουν τα σούπερ μάρκετ

Bonus μοιράζουν στους εργαζομένους οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ. 

Αρκετές είναι οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ που αποφάσισαν να μοιράσουν bonus στους εργαζομένους τους, ως επιβράβευση για τις δύσκολες συνθήκες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν στα καταστήματα, εξαιτίας του κορονοϊού.

Πιο αναλυτικά, στην διάθεση έκτακτης παροχής ύψους 5 εκατ. ευρώ στoυς εργαζομένους της προχώρησε η εταιρεία Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης. Το bonus έχει ήδη καταβληθεί στους 25.000 εργαζόμενους της επιχείρησης ως αναγνώριση και επιβράβευση της μεγάλης προσπάθειας που έχουν καταβάλει.

Παράλληλα, περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ θα διαθέσει και η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος στους 13.575 εργαζόμενους στα καταστήματα και τις αποθήκες της.

Παρόμοια πολιτική ακολούθησε και η εταιρεία Lidl, που η διοίκησή της αποφάσισε τη χορήγηση έκτακτης παροχής 1,8 εκατ. ευρώ σε όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως βαθμίδας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ποσό θα επιμερισθεί αναλογικά με τη μορφή διατακτικών σίτισης στους περισσότερους από 6000 εργαζομένους, ως επιβράβευση των προσπαθειών τους για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της εταιρείας στην πρωτοφανή και συνεχώς μεταβαλλόμενη κατάσταση εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19.

Τέλος, πριν από λίγες ημέρες, η αλυσίδα Μασούτης ανακοίνωσε ότι το 30% των κερδών του έτους θα μοιραστεί στους υπαλλήλους που στήριξαν την εταιρεία και εργάστηκαν για την εξυπηρέτηση των πελατών της.