Θύμα σπείρας

Εδώ και αρκετά χρόνια, τα καταστήματα της μικρής λιανικής αποτελούν εύκολο στόχο ληστών, αφού πλέον τα περιστατικά είναι καθημερινά και πολλές φορές δε διακυβεύονται μόνο οι εισπράξεις του ταμείου αλλά και η ίδια η ζωή των επαγγελματιών.

Τρία ακόμα καταστήματα μικρής λιανικής, συγκεκριμένα ψιλικατζίδικα,  έγιναν στόχος δραστών μέσα σε διάστημα λίγων ωρών χτες στη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη ληστεία έλαβε χώρα γύρω στις 22.00 το βράδυ στην Πολίχνη, όταν άγνωστος κρατώντας μαχαίρι εισήλθε στο κατάστημα και απέσπασε 40 ευρώ. Λίγο αργότερα, έγινε άλλη μια ληστεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου δύο δράστες υπό την απειλή μαχαιριού άρπαξαν 50 ευρώ, ενώ η τρίτη ληστεία συνέβη στις 04.00 τα ξημερώματα, στην οδό Παπαναστασίου, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Ο δράστης, με την απειλή πιστολιού, ακινητοποίησε τον υπάλληλο, παίρνοντας από το ταμείο άγνωστο μέχρι στιγμής ποσό.

Οι υπεύθυνοι για τις τρεις ληστείες τράπηκαν σε φυγή, με τις αστυνομικές αρχές να πραγματοποιούν τις σχετικές έρευνες για τον εντοπισμό τους.