Διακρίσεις και συμμετοχή στην Ελλα-δικά μας για το Ούζο Πλωμαρίου

Αρκετές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς κατάφερε να αποσπάσει το 2018 το Ούζο Πλωμαρίου, το οποίο έχει ξεχωρίσει μέσα από τη διαδικασία της τυφλής δοκιμής για τη γεύση και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του.

Συγκεκριμένα, το ελληνικό προϊόν ξεχώρισε στο διεθνή οργανισμό αποσταγμάτων World Spirits Award, με έδρα την Αυστρία, που απένειμε στο Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου το χρυσό μετάλλιο για τη γεύση και την ποιότητά του. Για το Ούζο Πλωμαρίου ήρθε από το εξωτερικό μια εξ’ ίσου σημαντική διάκριση: ο διεθνούς φήμης διαγωνισμός Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles γνωστός ως «the Wine World Championships Competition» με έδρα τις Βρυξέλλες και με διεθνώς αναγνωρισμένους κριτές του απένειμε το χρυσό μετάλλιο, έπειτα από αυστηρή διαδικασία blind tasting.

Επίσης,την ιδιαίτερη γεύση του Ούζου Πλωμαρίου, καθώς και τα ανώτερα ποιοτικά του γνωρίσματα αναγνώρισαν φέτος και οι κριτές του παγκοσμίου φήμης διαγωνισμού International Wine & Spirit Competition, με έδρα το Λονδίνο. Έπειτα από οργανοληπτική και χημική ανάλυση το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου έλαβε το bronze μετάλλιο.

Οι βραβεύσεις του Ούζου Πλωμαρίου συνεχίστηκαν στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Superior Taste Award, ο οποίος διεξάγεται στις Βρυξέλλες, υπό την αιγίδα του ανεξάρτητου Διεθνούς Ινστιτούτου Γεύσης και Ποιότητας (iTQi). Εκεί το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου κατέκτησε το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης, έπειτα από bling tasting και λεπτομερείς οργανοληπτικές αναλύσεις.

Το Ούζο Πλωμαρίου απέσπασε βραβεία και διακρίσεις και σε εγχώριους διαγωνισμούς, όπως το ασημένιο σήμα στον διαγωνισμό Taste Olymp Awards – «Ολυμπιακό βραβείο», ενώ για δεύτερη φορά του απονεμήθηκε η μέγιστη διάκριση του Platinum βραβείου στο διαγωνισμό των Αιωνόβιων brands ως αναγνώριση των 120 και πλέον χρόνων ιστορίας και επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική αγορά.

Τέλος, το 2018, η Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, έγινε Μέλος της Πρωτοβουλίας Ελλα-δικά μας. Έπειτα από ενδελεχή έλεγχο από την EUROCERT, η Ποτοποιία πιστοποιήθηκε ως μια αμιγώς ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται και παράγει υψηλής ποιότητας αποστάγματα στην Ελλάδα. Η πρωτοβουλία Ελλα-δικά μας αποτελείται από μία κοινότητα εξωστρεφών, παραγωγικών-μεταποιητικών επιχειρήσεων, ελληνικής ιδιοκτησίας και αποσκοπεί στην ανάδειξη και την προώθηση του σύγχρονου, επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας.