Διανυχτέρευση σε σούπερ μάρκετ εξαιτίας του καύσωνα

Μια ασυνήθιστη διανυχτέρευση πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή Ποχγιόις-Χάαγκα στο Ελσίνκι, προκειμένου να ανταπεξέλθουν οι πελάτες του καταστήματος στις υψηλές θερμοκρασίες που πλήττουν την Φιλανδία το τελευταίο δίμηνο.

Διανυχτέρευση σε σούπερ μάρκετ εξαιτίας του καύσωναΣυγκεκριμένα, το K-Supermarket Pohjois-Haaga, ένα σούπερ μάρκετ που ανήκει στη δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα λιανεμπορίου της χώρας, την Kesko, πρόσφερε τη δυνατότητα σε κάποιους κατοίκους του Ελσίνικι να κοιμηθούν άνετα μέσα στο κατάστημα, όπου υπάρχουν συστήματα κλιματισμού και ψύξης. Η Μαρίκα Λίντφορς, υπεύθυνη του καταστήματος, δήλωσε στο εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Yle ότι την έμπνευση για την ιδέα αυτή την έδωσαν οι ίδιοι οι πελάτες, οι οποίοι συχνά αστειεύονταν για το πόσο ωραία θα ήταν να κοιμούνταν στο δροσερό χώρο του σούπερ μάρκετ. Ο αριθμός των φιλοξενουμένων για αυτή την ασυνήθιστη διανυκτέρευση περιορίστηκε στους 100, καθώς δεν υπήρχε επαρκής χώρος για όλους, εξήγησε η υπεύθυνη του καταστήματος. Οι αντιδράσεις ήταν πολύ θετικές και σχετική ανάρτηση για την εκδήλωση δημοσιοποιήθηκε στη σελίδα του καταστήματος στο Facebook.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος το καλοκαίρι η Φινλανδία έχει καταγράψει πάνω από 50 ημέρες με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, κατά τις οποίες ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 25 βαθμούς Κελσίου, επίπεδο που θεωρείται απολύτως φυσιολογικό για την Ελλάδα, αλλά πολύ ζεστό για την σκανδιναβική χώρα. Η υψηλότερη καταγεγραμμένη θερμοκρασία ήταν 33,7 βαθμούς στη Βάασα, που βρίσκεται στις δυτικές ακτές.