Μετά τη «βόμβα» στην παγκόσμια αγορά σοκολάτας, με το «λουκέτο» στο εργοστάσιο της Ferrero στο Βέλγιο, μία σειρά από προϊόντα Kinder ανακλήθηκαν και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) στη χώρα μας, η αδυναμία της εταιρείας να διασφαλίσει την ασφάλειά τους, οδηγεί στην αύξηση των προϊόντων που πρέπει να σταματήσουν να καταναλώνονται μέχρι νεωτέρας και στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τους κωδικούς Kinder Schokobons  και Kinder Surprise Maxi των 100 γραμμαρίων, ανεξαρτήτου παρτίδας, που προστίθενται στα Kinder Schokobons των 46 και των 125 γραμμαρίων, καθώς και στα Kinder Surprise maxi των 100 γραμμαρίων, για τα οποία είχε ήδη υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

Η νέα ενημέρωση από τον ΕΦΕΤ

Ο ΕΦΕΤ στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Ευρωπαϊκή  Επιτροπή και όσον αφορά στην προληπτική ανάκληση προϊόντων Kinder λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας, ενημερώνει ότι η εν λόγω ανάκληση  επεκτείνεται πλέον στο σύνολο των προϊόντων Kinder Schokobons  και Kinder Surprise Maxi των 100gr , ανεξαρτήτου παρτίδας. Η εν λόγω  εξέλιξη οφείλεται στην αδυναμία της παραγωγού επιχείρησης «Ferrero Ardennes», που εδρεύει στο Βέλγιο,  να διασφαλίσει την ασφάλειά τους.  

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν και να επικοινωνήσουν με το τμήμα εξυπηρέτησης καταναλωτών της εταιρείας “Ferrero International S.A. Greece ΜΕΠΕ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση info.ferrero.gr@ferrero.com

Ο Ε.Φ.Ε.Τ συνεχίζει τους σχετικούς  ελέγχους και σε κάθε  νεότερη εξέλιξη θα ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό  (έκδοση  Δελτίων  Τύπου είτε μέσω της ιστοσελίδας του Ε.Φ.Ε.Τ.  www.efet.gr)

Ενδεικτική απεικόνιση των προϊόντων: