Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά κλοπών στα καταστήματα της μικρής λιανικής, με «στόχο» τις περισσότερες φορές τα τσιγάρα και τα υπόλοιπα καπνικά προϊόντα, τα οποία πωλούνται στη συνέχεια στη μαύρη αγορά.

Η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη πάντως, εξιχνίασε μία σειρά διαρρήξεις στη συμπρωτεύουσα και την περιοχή της Ημαθίας, οι οποίες και έγιναν από το τέλος Μαΐου 2021 έως και τις αρχές Ιουνίου 2021.

Ένας 31χρονος άνδρας ταυτοποιήθηκε ως μέλος εγκληματικής ομάδας που δρούσε χρησιμοποιώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που είχε αφαιρέσει από την περιοχή του Ευόσμου και είχε διαρρήξει έξι καταστήματα στις περιοχές του Ευόσμου, του κέντρου πόλης, της Σίνδου, καθώς και σε περιοχή της Ημαθίας, αφαιρώντας κυρίως μεγάλες ποσότητες πακέτων τσιγάρων, λοιπά είδη καπνού κ.λπ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, «στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του 31χρονου Έλληνα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Η συνολική αξία της λείας τους ανέρχεται περίπου στις 37.000 ευρώ, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε σε αγροτική περιοχή των Διαβατών καλυμμένο από μεγάλο αριθμό στρωμάτων το αφαιρεθέν όχημα φέροντας ίχνη αυτοσχέδιου εξωτερικού χρωματισμού διαφορετικού από το αυθεντικό του.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ το αφαιρεθέν όχημα αποδόθηκε στον νόμιμο ιδιοκτήτη του».