λάδι

Με την τιμή του ελαιολάδου να αγγίζει πλέον πρωτοφανή επίπεδα, σχεδόν καθημερινά έρχονται στο φως περιστατικά παράνομης πώλησης. 

Τις τελευταίες ώρες, μάλιστα, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στην περιοχή του Κολωνού, 54χρονος που εντοπίστηκε να πουλάει ελαιόλαδο σε υπαίθριο χώρο χωρίς να διαθέτει τη νόμιμη άδεια και τα απαραίτητα παραστατικά αγοράς. Ο 54χρονος είχε σταθμεύσει το όχημα του, τύπου van, πλησίον υπαίθριας αγοράς, και το είχε διαμορφώσει κατάλληλα για αγοραπωλησία. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του οχήματος από την Ομάδα Παρεμπορίου της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 150 κιλά ελαιολάδου αμφιβόλου προελεύσεως-ποιότητας και ακαταλληλότητας για βρώση, καθώς και 60 κιλά ξηρών καρπών.

Ακολούθως, οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού, όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά την εμπορία τροφίμων και την ασφάλεια της υγείας από την κατανάλωση αυτών. Επίσης, κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες λαδιού και απεστάλησαν στο Γενικό Χημείο προς εξέταση. Ακόμη, του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.000 ευρώ.