Στη σύλληψη ενός 42χρονου αλλοδαπού προχώρησαν χτες τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων. Συγκεκριμένα, ο 42χρονος οδηγός φορτηγού-ψυγείου μετέφερε για «κάλυψη» εμπόρευμα κατεψυγμένων ψαριών, εκτός από αυτό όμως εντοπίστηκαν 7.397.200 λαθραία-παραποιημένα τσιγάρα, δηλαδή 369.860 πακέτα τσιγάρων, χωρίς την ταινία ασφαλείας ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Σημειώνεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχονται σε ποσό άνω του 1.500.000 ευρώ.

Η εν λόγω επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και τη δίωξη του λαθρεμπορίου. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας κατασχέθηκαν η εν λόγω ποσότητα καπνικών προϊόντων, το όχημα μεταφοράς, το χρηματικό ποσό των 2.950 ευρώ καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα. Σε βάρος του 42χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία και πρόκειται να οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.