Τάση αποτελούν πλέον τα γαλακτοκομικά προϊόντα από κατσικίσιο γάλα στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων της μικρής λιανικής, καθώς οι κωδικοί της συγκεκριμένης κατηγορίας αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς το τελευταίο διάστημα. Μετά την ραγδαία ανάπτυξη των φυτικών ροφημάτων, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας στρέφονται στην παράδοση, διευρύνοντας τις επιλογές προϊόντων που συνδέονται με ευεργετικά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Πιο αναλυτικά, τα κατσικίσια γαλακτοκομικά προϊόντα συνδέονται με θετικές επιδράσεις για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς είναι πιο εύπεπτα, περιέχουν λιγότερη λακτόζη και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, ενώ βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, γαστρεντερικού αλλά και καρδιαγγειακού συστήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη προχώρησε στην ανανέωση της συσκευασίας του κατσικίσιου τυριού Δωδώνη, ένα προϊόν πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία όπως πρωτεΐνη, ασβέστιο και βιταμίνες. Με την συγκεκριμένη κίνηση και το πρόσφατο λανσάρισμα του κατσικίσιου γιαουρτιού, η εταιρεία ενισχύει δυναμικά την οικογένεια των κατσικίσιων προϊόντων της, τα οποία αποτελούν τρόφιμα από παστεριωμένο, 100% ελληνικό κατσικίσιο γάλα. Το κατσικίσιο τυρί από την ΔΩΔΩΝΗ είναι ήδη διαθέσιμο με νέο εικαστικό στα ψυγεία των σούπερ και μίνι μάρκετ σε όλη την Ελλάδα, σε συσκευασία των 200g, καθώς και σε νέα συσκευασία 400g σε άλμη.

Η Δωδώνη όμως δεν είναι η μόνη εταιρεία που επενδύει σε αυτή την κατηγορία προϊόντων. Πρόσφατα η Δέλτα λάνσαρε τη νέα σειρά γάλακτος «Του τόπου μας»,  που περιλαμβάνει κατσικίσιο γάλα που συλλέγεται από επιλεγμένα ελεύθερα κοπάδια κατσικιών της Πελοποννήσου προσφέροντας, σύμφωνα με την εταιρεία, μια πλούσια παραδοσιακή γεύση κατευθείαν από την ελληνική φύση. 

Το βιολογικό κατσικίσιο γάλα Βιότοπος από την κοιλάδα των Σερρών, είναι ένα ακόμη σχετικό προϊόν. Το γάλα διατίθενται σε γυάλινη συσκευασία, η οποία είναι υγιεινή, ανακυκλώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον, σύμφωνα με τα νέα πρότυπα. Οι καταναλωτές μπορούν να το προμηθευτούν στους τύπους: κατσικίσιο γάλα ελαφρύ 1,5% και κατσικίσιο γάλα πλήρες 4%.

Παράλληλα, ένα αντίστοιχο προϊόν κυκλοφόρησε στην αγορά από τον Αγροκτηνοτροφικό Βιομηχανικό Συνεταιρισμό Προσοτσάνης «Μενοίκιο». Πρόκειται για το Βιολογικό Κατσικίσιο Αριάνι, που παρασκευάζεται από 100% φρέσκο βιολογικό κατσικίσιο γάλα και προσθήκη καλλιέργειας γιαούρτης, όπως ακριβώς είναι και η παραδοσιακή συνταγή. Αποτελεί ένα ελαφρύ ρόφημα, κατάλληλο για πρωινό, με την αυθεντική γεύση από το βιολογικό κατσικίσιο γάλα της περιοχής του Συνεταιρισμού, και με ευεργετικές ιδιότητες για το πεπτικό σύστημα του ανθρώπου.